Service
Winkelwagen
Menu

Mechelse Herder

Als politie- of speurhond is deze Belgische hond een bekende verschijning. Hoewel hij erg goed kan luisteren, is de Mechelaar zeker geen hond voor iedereen. Hij is nerveus, gevoelig en impulsief en gaat voor zijn baas door het vuur. Die baas moet wel weten dat hij een hond in huis haalt die uitdaging nodig heeft. De Mechelse herder heeft een groot uithoudingsvermogen en is erg gehecht aan eigen mensen.

Mechelse herder

Kenmerken

Afkomst: België
Andere rasnamen: Belgische Herder, Mechelaar, Mechelse, Malinois
Lichaam: Krachtig, zonder al te zwaar te zijn. Lange hals. De borstkas is niet breed. Strakke, sterke spieren. Trotse houding van het hoofd. Rechte, brede en krachtige rug.
Gewicht: 28-35 kg
Schofthoogte: 56 - 66 cm
Veel voorkomende symptomen: Heupdysplasie (HD)

Kleur

De vacht van de Mechelse Herder is kortharig, vaalrossig van kleur met zwarte haarpunten en een zwart masker. De ondervacht is wol. De Mechelse Herder heeft weinig vacht verzorging nodig. Zo nu en dan borstelen, met name in de ruiperiode.

Aanpak op de training

De hond heeft een strenge en duidelijke aanpak van training nodig. De hond wordt vaak gebruikt voor politie hond en waakhond. De hond leert snel dus, wees direct met de training en de opvoeding van de hond. De hond werkt graag dus geef de hond ook genoeg beweging.

Hondensporten

Politiewerk, pakwerk en behendigheid.

Mechelse Herders zijn geschikt voor eigenaren die:

De Mechelse Herder willen gebruiken als werkhond, herdershond en waakhond. Dus geschikt voor eigenaren die graag een hond voor hun huis hebben liggen om het te bewaken of voor eigenaren die graag een actieve hond zoeken.

Producten voor Mechelse Herders