Service
Winkelwagen
Menu

Boxer

De boxer is een middelgrote, vierkant gebouwde hond, gespierd, een echte atleet. Zijn gedrag/karakter is zelfbewust en zijn ogen stralen uit of dat hij “de hele wereld aan kan”. Hij is trouw en erg aanhankelijk tegenover zijn baas en gezin (een grote kindervriend). Altijd vriendelijk en in voor een spelletje. Ook is hij waakzaam en onverschrokken, hij is van ouds een verdedigingshond zonder vrees maar weet wanneer het ernst is.

Boxer

Kenmerken

Afkomst: Duitsland
Andere rasnamen: Duitse Boxer, Boxer
Lichaam: Lange, stevige hals. Diepe borst. Goed uitkomende ribben. Platte, gespierde rug, iets schuin aflopend naar de heup. Uitgesproken, tamelijk ver uit elkaar staande heupbeenderen.
Gewicht: 25-30 kg
Schofthoogte: Reuen: 57-64 cm. Teven: 53-60 cm
Veel voorkomende symptomen: Aorta stenose, subvalvulair / Chronische nierziekte / Cystitis (blaasontsteking) / Voorste kruisband lesie

Kleur

Geel of gestroomd met of zonder witte aftekeningen de witte aftekening mag niet meer zijn dan 30%. De vacht is kort, hard, glanzend en aansluitend.

Aanpak op de training

Door zijn temperament is de Boxer een energieke hond die steeds in beweging is. Dankzij zijn directe en uitgelaten karakter is hij erg sympathiek, maar zijn uitbundige energie moet met vaste hand in goede banen geleid worden. Veel eigenaren beoefenen dan ook met hun Boxer een sport. Hij is ook een goede waakhond die zich niet snel laat intimideren. De boxer heeft daarom een consequente aanpak nodig. Een training die afgewisseld word met gehoorzaamheid en spel is het beste zodat de boxer niet snel verveeld raakt.

Hondensporten

De boxer kun je van alles laten doen, van behendigheid tot shows en van shows tot flyball. De boxer heeft namelijk heel veel energie die hij ergens in kwijt moet. Dus een hoop verschillende sporten zijn geschikt voor de boxer.

Boxers zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Voldoende aandacht en tijd hebben
  • Een goede waakhond willen
  • Een hond willen die goed met kinderen om kan gaan