Service
Winkelwagen
Menu

West Highland White Terrier

De West Highland White Terrier, anders genoemd Westie, stamt uit Schotland. De westelijke Highlands, ruwe, rotsachtige landschap met zijn hoogvenen en heidevlakten is vaak onbegaanbaar en moeilijk toegankelijk. Voor de jacht op vossen, wilde katten, otters en dassen zette men daarom graag kleine, robuuste terriërs met korte pootjes in. De Westie is levendig, speels, waaks en alert. De hond is erg trouw aan de baas en is niet ergens snel van onder de indruk.

West Highland White Terrier

Kenmerken

Afkomst: Schotland
Andere rasnamen: Westie
Lichaam: Compact. Gespierde hals. Diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Rechte rug. Brede sterke lendenen. Krachtige achterhand.
Gewicht: 6 - 8 kg
Schofthoogte: 28 cm
Veel voorkomende symptomen: Huidproblemen en Doofheid

Kleur

De Westie heeft een dubbele vacht: de bovenvacht is ruw en hard, zonder krullen, terwijl de ondervacht zacht en kort is. Deze honden zijn altijd wit met donkere ogen en donker pigment voetzolen, nagels, lippen en neus.

Aanpak op de training

Het ongecompliceerde en vrolijke karakter van deze hond mag voor hem geen vrijbrief zijn alles maar te mogen. Hier en daar is een correctie zeker gewenst. West Highland White Terriërs zijn soms erg vasthoudend als het om ondeugende streken gaat, maar blijf altijd consequent en laat u niet onder sneeuwen door dit kleine hondje.

Veel voorkomende symptomen

  • Huidproblemen
  • Doofheid

Hondensporten

Behendigheid en balspelletjes zijn erg geschikt voor Westies.

Westies zijn geschikt voor eigenaren die:

  • De hond veel beweging kunnen geven
  • Die de hond aandacht kunnen geven
  • Lekker kunnen spellen met de hond
  • De hond consequent kunnen opvoeden