Service
Winkelwagen
Menu

Boomer

De Boomer is een vriendelijke en levendige hond die makkelijk op te voeden is. De trouwe viervoeter is een kruising tussen verschillende rassen. Doordat er diverse hondenrassen zijn gebruikt om te kruisen, zijn er vele verschillende Boomers. De hond is niet bang aangelegd en speelt daarom ook graag met andere honden en kinderen. Het is een echte gezinshond en houdt van aandacht, maar hij is ook dol op even lekker wegdutten.

Boomer

Kenmerken

Afkomst: Geen erkend hondenras. De Boomer is een kruising tussen verschillende rassen.
Andere rasnamen:
Lichaam: Klein, vaak langharig
Gewicht: 3 - 8 kg
Schofthoogte: 25 - 35 cm
Veel voorkomende symptomen: PL (instabiele knieschijf), Hartproblemen, Oogproblemen, Gebitsproblemen Syringomyelia (aantasting ruggenmerg)

Kleur

Omdat er bij deze hond veel vrijheid is bij het kruisen, zijn Boomers er in alle kleuren. De mogelijkheid bestaat dat de Boomer als puppy donkerkleurig is, maar lichtkleurig wordt na een jaar.

Uiterlijke kenmerken

Lichaam

Door de omvangrijke keuze uit kruisingen heeft elke Boomer andere uiterlijke kenmerken. Het enige kenmerk dat voor bijna alle Boomers geldt, is dat de Boomer klein is. Verder is de hond vaak langharig, maar kan hij ook krul- of ruwharig zijn.

Aanpak op de training

De Boomer is een makkelijk opvoedbare hond. De beste manier om dit hondje op te voeden is door vriendelijk te zijn. Omdat de Boomer niet veel beweging nodig heeft, zijn drie korte wandelingen per dag genoeg voor deze gezinshond. Urenlange wandelingen met een Boomer worden afgeraden, omdat de hond dit fysiek niet aan kan.

Hondensporten

Boomers vinden gehoorzaamheidstraining, behendigheidstraining en apporteerspelletjes erg leuk.

Boomers zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Een klein en karaktervol gezinshondje zoeken
  • Niet veel tijd hebben om een hond uit te laten
  • Een baasje die consequent, duidelijk en vriendelijk kan zijn