Service
Winkelwagen
Menu

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Deze honden zijn kleine maar zeer verleidelijke hondjes die bomvol energie zitten. De Toller, bekende bijnaam, werd voor het eerst gefokt in de Little River-wijk in Nova Scotia door jagers. De jagers wilde graag een hond die zowel vogels zou kunnen aantrekken als ophalen. Vandaar de naam “tol”. Een Toller is een leuke en interessante hond maar heeft ook zeker een complexe persoonlijkheid. Ze hebben een enorm uithoudingsvermogen en zijn super sterke zwemmers.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Kenmerken

Afkomst: Canada
Andere rasnamen: Yarmouth Toller en Little River Duck Dog
Lichaam: -
Gewicht: reu is tussen de 20 en 23 kg en voor een teef tussen de 17 en 20 kg
Schofthoogte: reu is tussen de 48 en 51 cm en voor een teef tussen de 45 en 48 cm
Veel voorkomende symptomen: Heupdysplasie

Kleur

Dit ras is over het algemeen altijd rood/oranje met witte aftekeningen

Uiterlijke kenmerken

Lichaam

Dit ras lijkt een beetje op de Golden Retriever met een mooie, strak gesneden kop die ook wel wigvormig is. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is aan de kleine kant maar heeft een hals die matig lang en goed gespierd is. De schouders zijn gespierd, matig lang en staan goed naar achteren. De voorpoten zijn recht en sterk en ze hebben een korte rug. De staart is hoog aangezet en licht hellend naar de croupe toe.

 

Aanpak op de training

Honden van dit ras staan bekend als intelligente honden die niets liever willen dan heerlijk in de vrije natuur spelen. Het trainen van deze hond is erg gemakkelijk doordat ze zo intelligent zijn en graag willen dat hun baasje blij met ze is. Vandaar dan ook dat het een goede keuze is voor startende hondeneigenaren. Ze zijn het beste geschikt bij mensen die wel van een actief buitenleven houden. Daarnaast is het erg belangrijk om ze goed te socialiseren vanaf jonge leeftijd. Anders kunnen ze, net zoals bij vele andere rassen, nerveus worden bij andere honden. Het is goed om als pup zijnde jouw Nova Scotia Duck Tolling Retriever al goed te laten wennen aan nieuwe situaties, geluiden, mensen, dieren en ander honden. Mits ze natuurlijk volledig zijn ingeënt. Met de juiste opvoeding, groeien ze op tot zelfverzekerende en gehoorzame honden.

 

Hondensporten

Volwassen Nova Scotia Duck Tolling Retriever hebben matige trainingsbehoeften. Twee keer per dag wandelen en spelen is voor dit ras prima. Puppy’s daarentegen zijn een ander verhaal. In het eerste jaar zijn ze erg actief en kan het zelfs op je zenuwen gaan werken. Hoe ouder de pup/hond wordt, des te meer dat het activiteitsniveau afneemt. In sporten blinken ze uit bij flyball en behendigheid spelletjes.

Een Nova Scotia Duck Tolling Retriever is geschikt voor eigenaren die:

  • Beginnende hondenbezitters zijn
  • Jonge kinderen en oudere mensen in de familie hebben
  • Wel van veel spelen houden
  • Vaak thuis zijn
  • Geen natuurlijke waakhond zoeken