Service
Winkelwagen
Menu

Labradoodle

De Labradoodle is een vrolijke, zachtaardige en intelligente hond voor zowel mens als dier. Het is een hond met gevoel voor humor en veel energie. Ze zijn makkelijk te trainen en erg sportief. De Labradoodle is nog niet officieel erkend. Het is een kruising tussen een Poedel en een Labrador. De Labradoodle combineert werklust en intelligentie met een leuk uiterlijk. De hond wordt ingezet als blindengeleidehond en een gezelschapshond. Laat je voor aanschaf goed informeren over de Labradoodle prijs.

Labradoodle

Kenmerken

Afkomst: Australië
Andere rasnamen: Australische Labradoodle, Labradoodle
Lichaam: De Labradoodle is compact, maar sierlijk gebouwd.
Gewicht: 25 en 35 kg
Schofthoogte: 54 tot 65 cm
Veel voorkomende symptomen: Ziekte van addison

Kleur

Labradoodles zijn er in verschillende soorten kleuren: Labradoodle Kalk, Labradoodle Cream, Labradoodle Gold, Labradoodle Apricot, Labradoodle Parchment en Labradoodle Chocolade. Ook zijn er twee soorten vachten; de fleece vacht en de wollen vacht. De fleece vacht is zacht en gemakkelijk in onderhoud. Deze vacht kan met krullen en ook golvend voorkomen bij de Labradoodle. De wollen vacht vergt wat meer onderhoud, de vacht mag niet te dik zijn en valt makkelijk open. De Australian Labradoodle mag geen ondervacht hebben. De vacht valt niet of nauwelijks uit en ruikt niet.

Hypoallergeen ras

Iemand die allergisch is voor een hond, reageert op het speeksel en de vacht/huidschilfers van honden. De huidschilfers komen vrij op het moment dat je hond zijn haar verliest. Labradoodles hebben een doorgroeiende vacht, waardoor ze minder haren verliezen dan andere honden en zo minder allergenen verspreiden. Daarnaast zorgt de vacht van de Labradoodle ervoor dat de losse haren in de vacht blijven hangen. Hierdoor zul je de vacht 1 x per week moeten borstelen. Aangezien ze wel haren verliezen, kun je nog steeds allergische klachten krijgen. Dit zal echter een stuk minder zijn dan een hond die veel verhaart. De hypoallergene eigenschap geldt alleen voor een rasechte Australian Labradoodle.

Uiterlijke kenmerken Australische Labradoodle

Lichaam

De Labradoodle is compact, maar sierlijk gebouwd. De staart is vrijwel recht, hij heeft hangende oren, en grote ogen met hele lange wimpers. Opvallend zijn natuurlijk zijn mooie, lange krullende haren.

Aanpak op de training

Labradoodles hebben zeker behoefte aan fysieke, maar ook aan geestelijke uitdaging. Ze nemen geen genoegen met een rondje om het huis, maar houden ervan om met hun baas op pad te gaan voor een flinke wandeling. Per dag hebben ze toch al snel 1,5 tot 2 uur beweging nodig. Veel Labradoodles zijn ook dol op zwemmen.

Hondensporten

De Labradoodle is zeer geschikt als familiehond, maar kan ook heel goed ingezet worden als hulphond. Ze worden regelmatig gebruikt als therapiehond voor kinderen met autisme, down of andere speciale behoeften.

Labradoodles zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Een vrolijke hond zoeken
  • Allergisch zijn voor honden
  • Veel tijd hebben om de hond goed te verzorgen. Met name vachtverzorging
  • Actief lange wandelingen willen maken (ook zwemmen vinden ze geweldig)
  • Kinderen hebben en de hond als gezinshond willen gebruiken

Labradoodle kopen

Heeft het leuke uiterlijk en het vrolijke, slimme karakter van de Labradoodle jouw hart veroverd? Geheel begrijpelijk! Voordat je overstag gaat, is het belangrijk je eerst goed te laten informeren en te verdiepen in het ras. Zo weet je zeker dat de Labradoodle perfect bij jou (en je gezin) past.

Producten voor Labradoodles