Service
Winkelwagen
Menu
Vakantiegeld deals! - Scoor nu tot 30% korting! Lees meer

Teckel

De Teckel is een slimme, vindingrijke hond met een moedig en nieuwsgierig karakter. De kortharige Teckel is zeer gespierd en krachtig gebouwd met een fiere hoofdhouding en een alerte uitdrukking. Het is een vrolijke gezelschapshond, maar ook een moedige jachthond die jaagt met veel passie en grote volharding. Als huishond vallen vooral zijn vrolijkheid en waaksheid op; hij is daarbij moedig, trouw en aanhankelijk, maar ook slim en eigenzinnig.

teckel

Kenmerken

Afkomst: Duitsland
Andere rasnamen: Standaard Teckel, Standaard Dashond, Ruwharige Teckel
Lichaam: Lang. Gespierde, droge hals. Krachtig, tamelijk prominent borstbeen
Gewicht: 6,5 - 7 kg
Schofthoogte: 26 - 37 cm
Veel voorkomende symptomen: Heup Dysplasie. Hernia (Vanwege lange rug)

Kleur

De vacht van deze Teckel is kortharig en de meest voorkomende kleur is roodbruin en black and tan. Maar soms zie je ze ook wel eens getijgerd of chocoladebruin.

Uiterlijke kenmerken

Lichaam

Lang. Gespierde, droge hals, zonder keelhuid. Krachtig, tamelijk prominent borstbeen. Diepe, brede borst. Van voren gezien is de ribbenkast ovaal. Vrij platte ribben. Buiklijn goed opgetrokken. Lange, ronde, compacte croupe, heel licht hellend naar de staart. Laag, lang en compact lichaam. Korte stijve rug. Korte, brede, stevige en licht gewelfde lendenen.

Aanpak op de training

een consequente training nodig. Met de juiste aanpak van de training en een hoop geduld kan de Teckel best wat leren al zullen ze nooit slaafs commando’s opvolgen. Een rustige training waarbij de eigenaar zich volledig op de Teckel richt en er veel mee doet is het beste hierdoor weet de Teckel dat het om hem draait. Ook kunnen Teckels enorm mokken als ze vinden dat ze onterecht zijn gestraft en ze zijn zeer volhardend in hun gedrag wanneer ze iets willen waar de baas het niet mee eens is. Maar ook al doet de Teckel zo het beste is consequent te blijven en niet toegeven aan het ge-chagerijn van de hond.

Hondensporten

Vanwege de lange rug zijn sporten waarbij de Teckel moet springen niet geschikt omdat ze daar door rugklachten kunnen krijgen.

Teckels zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Een klein en lief maar eigenwijs hondje willen
  • Veel wandelen met de hond