Service
Winkelwagen
Menu
Week van de teek - Tot 25% korting op vlo- en teekbescherming! Lees meer

Newfoundlander

De Newfoundlander is een rustige en sociale hond. Deze honden houden erg van zwemmen door hun achtergrond als vissershulpjes op het gelijknamige eiland in Canada. Newfoundlanders zijn grote honden en hebben dan ook voldoende ruimte nodig. Newfoundlanders zijn vooral gezelschapshonden, die baat hebben bij een vriendelijke maar consequente opvoeding. De dikke vacht van een Newfoundlander vergt vrij veel onderhoud. Hij of zij moet tenminste één keer per week volledig doorgekamd worden om klitten te voorkomen en voldoende lucht in de vacht te laten.

newfoundlander

Kenmerken

Afkomst: Canada
Andere rasnamen:
Lichaam: Groot en zwaargebouwd
Gewicht: 54 - 68 kilo
Schofthoogte: 66 - 71 cm
Veel voorkomende symptomen: Aorta stenose (subvalvulair), Dilaterende cardiomyopathie en heupdysplasie

Rasbeschrijving Newfoundlander

Rasgroep: Rasgroep 2, ‘Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden’.

Kleur

Newfoundlanders kunnen zwart, donkerbruin of wit-zwart zijn. Bij zwarte en wit-zwarte honden zijn de ogen donkerbruin, bij bruine honden mogen deze iets lichter zijn. Wit-zwarte Newfoundlanders kunnen gemakkelijk verward worden met de Landsneer E.C.T.. Deze Landsneer is echter groter, heeft een wat langere snuit en is meer vierkant van bouw.

Uiterlijke Kenmerken

Lichaam

De Newfoundlander is een grote zwaargebouwde hond. Het lichaam van deze honden is langer dan dat deze hoog is. Dit maakt het lichaam compact en gespierd. Newfoundlanders hebben een brede rug en een diepe, brede borstkas. De staart hangt in rust omlaag tot op, of net over, het spronggewricht. Wanneer Newfoundlanders in actie zijn, wordt deze staart hoger gedragen. De poten zijn recht en stevig, de voeten groot en tussen de tenen heeft de hond een soort zwemvliezen. Deze maken hem dan ook een uitstekende zwemmer.

Gemiddeld Gewicht

Een Newfoundlander reu weegt gemiddeld 68 kilo. Een teef weegt gemiddeld 54 kilo.

Schofthoogte gemiddeld

Reuen: 71 cm

Teven: 66 cm

Aanpak op training

Deze honden hebben een redelijke hoeveelheid beweging nodig om in conditie te blijven. Bij een jonge Newfoundlander moet de beweging rustig opgebouwd worden, zodat zijn gewrichten niet overbelast worden. Een van de beste manieren om een Newfoundlander te laten sporten is: zwemmen. Omdat zwemmen in de natuurlijke aard van een newfoundlander ligt en hij eigenlijk te zwaar is om veel op land te sporten, is zwemmen een goede uitkomst voor het sporten. Verder dient dit hondenras vriendelijk, maar consequent, opgevoed te worden.

Hondensporten

Zoals eerder aangegeven zijn Newfoundlanders niet heel erg geschikt voor hondensporten. De honden zijn echter wel uitermate geschikt voor activiteiten in het water. Het redden van mensen en bijvoorbeeld het slepen van bootjes door het water zijn uitstekende activiteiten voor een Newfoundlander.

Newfoundlanders zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Op zoek zijn naar een grote hond
  • Op zoek zijn naar een zachtaardige en vriendelijke hond
  • Een echte gezinshond zoeken
  • Lange stukken willen lopen met hun hond

Producten voor Newfoundlander honden