Service
Winkelwagen
Menu

American Staffordshire Terriër

De American Staffordshire Terriër is ontstaan uit een kruising tussen de Bulldog en de Terriër. Dit hondenras is erkend in 1936 en naar Nederland gekomen in 1983. De American Staffordshire Terriër is een actieve en sterke hond die gezag uitstraalt. Deze viervoeter houdt van aandacht en is zeer intelligent. American Staffordshire Terriërs zijn vaak wat intoleranter tegenover andere honden. Dit temperamentvolle ras is erg alert, waardoor ze zeer geschikt zijn als waakhond. Daarnaast is de American Staffordshire Terriër ook geschikt als gezelschapshond.

American-Staffordshire-Terrier

Kenmerken

Afkomst: Verenigde Staten
Andere rasnamen: Pit Bull Terriër, Amerikaanse Bull Terriër
Lichaam: Zeer lenige hond met een slank en gespierd lichaam
Gewicht: 17 - 20 kg
Schofthoogte: 43 - 48 cm
Veel voorkomende symptomen: HD (heupdysplasie). NCL (zenuwstelselproblemen)

Kleur

Bij het hondenras American Staffordshire Terriër is elke kleur toegelaten. Honden die black-and-tan zijn en honden waarvan de vacht uit meer dan 80% wit bestaat, zijn niet geschikt voor de fokkerij.

Uiterlijke kenmerken

Lichaam

De American Staffordshire Terriër is een zeer lenige hond met een slank en gespierd lichaam. Ze hebben een kortharige, glanzende vacht en de staart komt tot ongeveer halverwege de grond. Dit hondenras heeft een brede schedel en zeer sterke kaken. Door de brede borstkas, krijgt dit hondenras een atletisch voorkomen.

Aanpak op de training

De American Staffordshire Terriër heeft veel beweging nodig. Ze houden van balspelletjes en vaak hebben ze een goede conditie. De beste manier om hem op te voeden is met zachte hand. Het zijn namelijk erg gevoelige honden. De honden zijn vrij intolerant tegen andere honden. Dit kunt u voorkomen door vriendelijk gedrag te belonen.

Hondensporten

De American Staffordshire Terriër is erg leergierig en houdt van activiteit. Bij dit ras is het erg belangrijk om niet met de harde hand begeleid te worden. Dit is in veel gevallen ook niet nodig, want ze zijn erg gevoelig voor de stemming van het baasje. Er zijn verschillende sporten die de American Staffordshire Terriër leuk vindt. Flyball, frisbee of doggydance zijn hier enkele van. Sporten waar behendigheid of conditie voor nodig is zijn altijd goed.

American Staffordshire Terriërs zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Die actief willen zijn met de hond
  • Veel tijd hebben voor de hond
  • Enigszins ervaren zijn met het hebben van een hond
  • Consequent kunnen zijn
  • Om kunnen gaan met een temperamentvolle en krachtige hond