Service
Winkelwagen
Menu
Week van de teek - Tot 25% korting op vlo- en teekbescherming! Lees meer

Duitse Herder

De Duitse herdershond is een middelgrote, goed gespierde en krachtige hond. Het is een herdershond die zoals de naam al zeg uit Duitsland komt. Duitse Herders zijn erg trouw aan hun baas maar kunnen soms wat dominant overkomen, ze worden veel gebruikt als politiehonden, speurhonden, waak- en verdedigingshond en lawinehond.

Duitse Herder

Kenmerken

Afkomst: Duitsland
Andere rasnamen: Duitse Herder Duitse Herdershond
Lichaam: Lange, stevige hals. Diepe borst. Goed uitkomende ribben.
Gewicht: 30 tot 40 kg (Reu) 22 tot 32 kg (Teef).
Schofthoogte: 60 tot 65 cm (Reu) 55 tot 60 cm (Teef).
Veel voorkomende symptomen: Heupdysplasie (HD) Elleboogdysplasie (ED)

Kleur

De Duitse Herder komt in drie verschillende vachtsoorten voor: stokhaar, lang stokhaar of langhaar. Deze laatste is vaak ongewenst. De vacht kan zwart, ijzergrauw, as kleurig of eenkleurig zijn, met regelmatige bruine, gele tot licht grauwe aftekeningen. Een zwart dek komt heel vaak voor.

Uiterlijke kenmerken

Lichaam

Lange, stevige hals. Diepe borst. Goed uitkomende ribben. Platte, gespierde rug, iets schuin aflopend naar de heup. Uitgesproken, tamelijk ver uit elkaar staande heupbeenderen.

Aanpak op de training

De Duitse Herder is een goede leerling en wil graag leren en trainen samen met zijn baas. Tijdens de training is het vaak het beste om veel met de stem te werken, de Duitse Herder voelt zich namelijk vaak op zijn gemak bij het horen van de stem van zijn baas. Tijdens de training moet oefening en spel in een behoorlijk tempo afgewisseld worden. Blijf vooral de hond de baas en blijf consequent ook al is de Duitse Herder zo aanhankelijk hij zal soms toch zijn baas uit proberen en wat dominant gedrag vertonen.

Hondensporten

De Duitse Herder is één van de weinige honden die aan een hoop hondensporten kan deelnemen. Zoals: Flyball, Behendigheid, Gehoorzaamheid, Spoorzoeken, Politiehond enz.

Duitse Herders zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Een hond zoeken die veel beweging nodig heeft
  • Graag meedoen aan hondensporten
  • Hond heeft veel beweging nodig ook naar mate hij ouder wordt.