Service
Winkelwagen
Menu
Scoor tijdens het EK een unieke voetbal-likmat! Lees meer

Bordeaux Dog

De Bordeauxdog is een waak- en gezinshond. Het is een evenwichtig, rustig, geen blaffer, vriendelijk, oplettend, nieuwsgierig, zeer moedig, lichamelijk hard voor zich zelf. Zeer gehecht aan de baas en het gezin. Een typische molosser met een kort, holrond hoofdtype. De bordeaux Dog is een zeer krachtige hond, met een uiterst gespierd lichaam dat ook mooi sterk en stevig is.

Bordeaux Dog

Kenmerken

Afkomst: Frankrijk
Andere rasnamen: Dog de Bordeaux, Slagershond
Lichaam: Lange, stevige hals.
Gewicht: 45 - 50 kg
Schofthoogte: Reuen: 60-68 cm. Teven: 58-66 cm.
Veel voorkomende symptomen: Heupdysplasie (HD) Elleboogdysplasie

Kleur

De vacht bestaat uit kort en zacht haar en is mahonierood of heeft een wildkleur, met een rood of zwart masker. Witte aftekeningen worden niet op prijs gesteld. Borstel de vacht tijdens de ruiperiode regelmatig met een rubberen borstel om dode en losse haren te verwijderen. als dat nodig is, maakt u de gezichtsplooien schoon.

Uiterlijke kenmerken

Lichaam

Lange, stevige hals. Diepe borst. Goed uitkomende ribben. Platte, gespierde rug, iets schuin aflopend naar de heup. Uitgesproken, tamelijk ver uit elkaar staande heupbeenderen.

Aanpak op de training

U moet de Bordeauxdog consequent en op een rustige en rechtvaardige manier opvoeden. Deze hond hangt erg aan zijn baas en wil graag wat goeds doen. Laat het dan ook duidelijk merken als hij zich goed gedraagt en geef hem een aai of zeg wat enthousiaste woorden. De Bordeauxdog heeft een baas nodig die een natuurlijk overwicht over de hond heeft.

Hondensporten

Gehoorzaamheidssporten of jachtsporten.

Bordeuaxdogs zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Grote hond zoeken
  • De hond consequent kunnen opvoeden
  • Tijd hebben voor de hond, bent u niet vaak thuis? Neem dan een ander ras.
  • Actief een paar wandelingen per dag willen maken