Scottish Fold

Scottish Fold

De Scottish Fold is nog redelijk zeldzaam in Europa. Het gedrongen, robuuste ras heeft als belangrijkste kenmerk zijn ‘gevouwen’ oren. Hij is zeer vredelievend en houdt van het leven in een gezin.

Rasbeschrijving Scottish Fold

Ras afkomst: Schotland

Karakter

De Scottish Fold is een vrij zeldzaam ras in Europa. De vredelievende kat is erg sociaal ten opzichte van soortgenootjes en honden. Zijn aanhalige, zachte, speelse en vriendelijke karakter maakt de Scottish Fold een geweldig gezinslid. Hij houdt dan ook ontzettend van het gezinsleven. Hij heeft een zachte stem. De Scottish Fold toont zich een uitstekend jager; hij is krachtig en heeft een groot weerstandsvermogen. Een wekelijkse borstelbeurt is een must. In de rui vraagt zijn wollige vacht regelmatig om extra verzorging. Ook zijn gevouwen oren verdienen speciale aandacht.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Op chocolate, lilac en colourpoint na, zijn alle kleuren bij de Scottish Fold toegestaan.

Lichaam, poten en staart

Scottish Folds hebben een middelgroot lichaam met een gedrongen bouw. Ze zijn goed gespierd en hebben middelzware botten. Zijn poten zijn qua lengte in verhouding met de rest van het lichaam. De voetjes zijn rond en compact. De staart is mag niet langer zijn dan twee-derde van de lengte van hun lichaam. De staart is breed aan de basis en loopt af in een afgeronde punt.

Kop, oren en ogen

De Scottisch Fold heeft een ronde kop met een bol voorhoofd. De wangen zijn afgerond. Bij volwassen katers zijn volle wangen toegestaan. De neus is breed en kort, waarbij een lichte stop is togestaan. De snuit is netjes afgerond en voorzien van ronde snorhaarkussentjes. De kin is stevig. De oren van de Scottish Fold zijn klein en naar voren gevouwen. Ze liggen bijna vlak tegen de kop aan, waardoor het lijkt alsof hij een kapje draagt. De oren staan ver uit elkaar en hebben afgeronde toppen. De ogen zijn groot en rond. Ze staan ver uit elkaar. De oogkleur is in harmonie met die van de vacht.

Vacht

De vacht van de Scottish Fold is kort en dik. Het is gesloten en heeft een hoge dichtheid. De beharing is wollig en sterk. Wanneer deze kat een halflange vacht heeft, wordt de Scottish Fold een Highland Fold genoemd.

Gewicht

Het gewicht van de Scottish Fold ligt tussen de 2,5 tot 6 kg.

Producten voor de Scottisch Fold