Service
Winkelwagen
Menu

Korat

De Korat is een middelgrote kat met een tamelijk gedrongen lichaam. Alhoewel hij de voorkeur geeft aan een rustige en lawaaivrije omgeving, is hij zelf erg actief en speels. De aanhankelijke Korat vraagt veel aandacht en is dol op zijn baasje. Met soortgenoten en vreemdelingen heeft hij een stuk minder. De vachtverzorging is erg eenvoudig.

korat

Kenmerken

Afkomst: Thailand
Andere rasnamen: -
Lichaam: Middelgroot, lenig, krachtig en gespierd
Gewicht: 2,5-4,5 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen: -

Karakter

Het karakter van de Korat is levendig, zeer behendig, speels en actief. Dit ras houdt van rust en heeft moeite met een drukke, lawaaierige omgeving. Hij is niet erg sociaal ten opzichte van soortgenoten en terughoudend wanneer er vreemdelingen over de vloer komen. De Korat is tegelijkertijd erg liefdevol, zacht en gevoelig ten opzichte van zijn eigenaar. Hij vraagt dan ook veel aandacht en liefde op van zijn baasje. De Korat heeft een melodieuze miauw. De vachtverzorging is zeer eenvoudig.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

De vachtkleur van de Korat heeft een uniforme zilver-blauwgrijze kleur. Doordat de uiteinden van de haren zilvergekleurd zijn, is een vriesglans zichtbaar. De spiegel van de neus is donkerblauw-grijs en de voetzooltjes rozig lavendelblauw tot donkerblauw.

Lichaam, poten en staart

Het middelgrote lichaam van de Korat is niet compact, maar ook niet slank. De ruglijn is licht gebogen. Het lichaam is lenig, krachtig en gespierd. Het ras heeft langere achterpoten dan voorpoten met ovale voetjes. De staart van de Korat is middellang en begint breder aan de basis, waarna die dunner uitloopt naar een afgeronde punt.

Kop, oren en ogen

De Korat heeft een hartvormige kop met een voorhoofd dat is afgeplat. Tussen het voorhoofd en de neus is een lichte stop zichtbaar. De wangen zijn stevig en sterk ontwikkeld. De snuit is noch spits, noch vierkant. De neus is lang en aan het uiteinde lichtjes gebold. Ook de kin is stevig en goed ontwikkeld. De kaken zijn sterk. De Korat heeft grote oren die breed zijn aan de basis. De uiteinden zijn lichtjes afgerond. Doordat ze hoog op de kop zijn geplaatst, lijkt de Korat altijd alert. De buitenzijde van de ooschelp is bedekt met korte haartjes. De Korat heeft ronde en grote ogen. Ze staan goed uit elkaar en zijn ietwat schuin geplaatst. De oogkleur dient het liefst diepgroen te zijn, maar ook amberkleurige ogen zijn toegestaan. De Korat heeft twee grote bogen boven de ogen, de ‘wenkbrauwen’.

Vacht

De vacht van dit ras is fijn, kort en glanzend. De Korat heeft een dichte beharing. Wanneer de kat beweegt, heeft de vacht de neiging om zich ter hoogte van de ruglijn op te richten.