Service
Winkelwagen
Menu
Vakantiegeld deals! - Scoor nu tot 30% korting! Lees meer

Mandarin

De Mandarin is een slanke, verfijnde en zeer lenige kat die tegelijkertijd erg gespierd is. Hij heeft een levendig en speels karakter met een sterke persoonlijkheid. De Oosterse kat kan enigszins afstandelijk zijn naar vreemden toe. Daarentegen is hij erg aanhankelijk ten opzichte van zijn baasje. De Manderin is liever niet alleen. Zijn vachtverzorging is erg eenvoudig.

kat

Kenmerken

Afkomst: Verenigde Staten
Andere rasnamen:
Lichaam: Lang & slank
Gewicht: 5,4 - 6 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen:

Karakter

De Mandarin heeft een levendig, energiek en speels karakter. Hij heeft een sterke persoonlijkheid. Deze kat kan prima overweg met soortgenoten, maar is terughoudend en afstandelijk ten opzichte van vreemden. De Mandarin is vriendelijk en zeer gehecht aan zijn baasje. Hij is niet zo graag alleen. Met zijn harmonieuze stem is hij erg spraakzaam. De vachtverzorging van de Mandarin is erg gemakkelijk.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Chocolat en lilac vachtkleuren zijn het meest gewenst. De Mandarin kent dezelfde kleurvariëteiten als de Oosterse Korthaar.

Lichaam, poten en staart

De Mandarin heeft een typerend Oosters lichaam dat lang en slank is. De botten zijn fijn en de spieren stevig. Zijn poten zijn lang, waarbij de achterpoten langer zijn dan de voorpoten. Zijn voeten zijn klein en ovaal. De staart van de Mandarin is lang en heeft een weelderige beharing.

Kop, oren en ogen

Mandarins hebben een lange, driehoekige kop met een vlak voorhoofd. Het profiel van de kop is recht. De kat heeft een fijne snuit met een lange, rechte neus. De kin is stevig. De oren zijn zeer groot, maar in verhouding met de kop. De Mandarin heeft middelgrote ogen die amandelvormig zijn. Ze zijn – net zoals bij andere Oosterse rassen – schuin geplaatst. De oogkleur is groen. Bij witte katten is er sprake van een blauwe oogkleur.

Vacht

De vacht van de Mandarin is halflang, fijn en zijdezacht. Het ligt vlak aan het lichaam. De ondervacht is dun. Op de schouders en de kop is de vacht korter. De Mandarin heeft een pluimstaart.