Service
Winkelwagen
Menu

Sokoke

De Sokoke is erg zeldzaam en staat ook wel bekend onder de naam Afrikaans Korthaar. De voorouders van dit kattenras leefden in de bomen van het Sokokewoud. De Sokoke is naar dit woud vernoemd. Ondanks dat dit ras voorouders heeft die afstammen van de wilde kat, is de Sokoke een sociale huiskat die goed samen gaat met honden en soortgenootjes. Hij houdt van actieve activiteiten en is een kanjer in jagen, zwemmen en klimmen.

Kattenras Sokoke

Kenmerken

Afkomst: Kenia
Andere rasnamen: Afrikaanse Korthaar
Lichaam: Middelgroot en goed gespierd
Gewicht: 3 Kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen:

Karakter

De Sokoke is een sociale, levendige, speelse, maar vooral actieve kat. Zo zijn ze gek op jagen en een kanjer in klimmen. Daarnaast is deze kat in tegenoverstelling van andere katten gek op water. De Sokoke kan namelijk erg goed zwemmen! Deze échte jagers zijn vaak in voor een actieve speelsessie met het baasje. De Sokoke gaat prima samen met honden of soortgenootjes, omdat ze zacht en vriendelijk zijn. Dit kattenras past zich aan naar een ruimte, waardoor hij prima in een appartement kan leven. Toch gaat zijn voorkeur uit naar een ruimer huis met tuin, zodat hij fijn op avontuur kan!

Uiterlijke kenmerken

Kleur

De erkende kleur van de Sokoke is brown tabby bloched. Deze gemarmerde tabby heeft een bruin met zwarte aftekening op een agouti ondergrond. Alle katten van het ras Sokoke hebben een zwarte staartpunt. Op de vacht komen zowel lichte als donkere banden voor.

Lichaam, poten en staart

Een Sokoke heeft een middelgroot lichaam en is goed gespierd. Het lichaam wordt gedragen door lange en slanke poten. De voorpoten van een Sokoke zijn korter dan de achterpoten. De staart van dit zeldzame kattenras is breed aan basis en loopt naar het uiteinde in een punt.

Kop, oren en ogen

De kop van de Sokoke is relatief klein vergeleken met het lichaam. De oren zijn groot en breed aan de basis en lopen in een punt. De ogen van de Sokoke staan ver uit elkaar en zijn amandelvormig. De oogkleuren variëren van amberkleurig tot lichtgroen.

Vacht

De Sokoke heeft een korte glanzende vacht, die vlak tegen het lichaam ligt. Dit kattenras heeft weinig tot geen ondervacht, waardoor hij weinig vachtverzorging nodigt heeft. Borstelen is daarom één keer per week voldoende.