Service
Winkelwagen
Menu

Cornish Rex

De Cornish Rex is een echte acrobaat! Hij is erg levendig en speels, maar kan ook echt een knuffelkont zijn. De Cornish Rex is erg geschikt om binnenshuis te houden. Dit kattenras heeft het namelijk erg snel koud. De Cornish Rex houdt van aandacht en vind het zeker niet leuk om alleen te zijn. Verder is voldoende ruimte ook erg belangrijk voor deze kat.

Kattenras Cornish Rex

Kenmerken

Afkomst: Groot Brittannië
Andere rasnamen:
Lichaam: Klein, lang met een volle en diepe borstkas
Gewicht: 2,5 tot 4,5 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen:

Karakter

De Cornish staat bekend als een levendige, speelse en excentrieke kat. Hij is erg levendig en een echte acrobaat. Deze kat is vaak goed gehumeurd en kan goed omgaan met honden en andere soortgenoten. Deze kat is graag omringd door andere dieren of mensen. Hij kan dan ook heel slecht alleen zijn. De Cornish Rex is ook erg aanhankelijk. Het is een echt maatje.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Alle kleuren zijn toegestaan bij de Cornish Rex. Heeft jouw Cornish Rex de aftekeningen van de Siamees? Dan wordt dit ook wel Si-Rex genoemd.

Lichaam, poten en staart

De Cornish Rex heeft een klein en lang lichaam. Hierbij kenmerkt de Cornish Rex zich door de volle en diepe borstkas en de rug die sterk gebogen is. Het beendergestel van de Cornish Rex is erg fijn. Hierbij heeft dit kattenras erg krachtige, stevige en lange spieren. De poten van dit kattenras zijn recht en lang. De voetjes zijn ook klein en hebben een ovale vorm. Tot slot heeft de Cornish Rex een lange staart. De staart is erg fijn en wordt bedekt door het golvende haar.

Kop, oren en ogen

De Cornish Rex heeft een lang en wigvormig kopje. Het schedeltje van dit kattenras is eivormig en heeft een sterke kin. De neus van dit kattenras is zowel recht als bol. Bij de Cornish Rex kun je duidelijke snorhaarkussens zien. De ogen van dit kattenras zijn (middel)groot en hebben een ovale vorm. De kleur van de ogen is vaak in harmonie met de kleur van de vacht. Het is belangrijk dat de ogen helder, glanzend en intensief van kleur zijn. De oren van de Cornish Rex zijn groot en hebben de vorm van kegeltjes. Zo zijn deze oren breed aan de basis met afgeronde uiteinden. De oren staan hoog op het hoofd van de Cornish Rex. De oren zijn meestal niet bedekt met haren, zowel aan de binnen- als buitenkant. In de oorschelp zitten wel hele fijne haartjes.

Vacht

De Cornish Rex heeft een kortharige en gegolfde vacht. Zo zie je over het hele lichaam van de Cornish Rex regelmatige golfjes, zelf op de poten en staart! Dit kattenras heeft geen dekhaar. Hierdoor voelt de vacht erg zacht en fijn aan. Het haar van de Cornish Rex staat erom bekend dat het langzaam groeit. De vacht is eenvoudig te verzorgen. Wel is het belangrijk om deze kat goed te beschermen bij koud of zonnig weer.