Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

LaPerm

LaPerm is een opvallende verschijning door de unieke gekrulde vacht. Deze kat is erg nieuwsgierig en heeft een zachte stem. Dit kattenras wordt kaal als ze jong zijn, waarna de vacht vaak gekruld terugkomt. Van origine is de LaPerm een boerderijkat en houdt hij van jagen. De LaPerm is een perfect gezelschapsmaatje! Sinds 2015 is de LaPerm officieel erkend als kattenras in Nederland.

Kattenras LaPerm

Kenmerken

Afkomst: Verenigde Staten
Andere rasnamen:
Lichaam: Middelgroot en goed gespierd
Gewicht: 3,5 tot 5,5 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen:

Karakter

LaPerms zijn dol op het gezelschap van mensen en zijn erg tevreden met een plekje op schoot. Dit extraverte kattenras heeft een zachte en bescheiden stem en is gek op jagen! De LaPerm valt erg op door de krullende vacht, maar juist het zachte karakter van deze kat spreekt de meeste kattenliefhebbers aan.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

In principe zijn alle kleuren en patronen toegestaan bij de LaPerm

Lichaam, poten en staart

De LaPerm heeft een middelgroot lichaam en heeft kenmerken van een Oosterse kat. Dit kattenras heeft een goed gespierd lichaam en heeft een gemiddeld ontwikkeld beenderstelsel. De voorpoten van de LaPerm zijn korter dan de achterpoten. De middellange poten zijn goed gespierd en dit kattenras heeft ronde voeten.

Hoofd, oren en ogen

De LaPerm heeft een stevige kin met een driehoekig hoofd met afgeronde lijnen. Dit kattenras heeft hoge wangen met uitgesproken kussentjes met snorharen. De oren van een LaPerm zijn breed aan de basis met afgeronde punten. De binnenkant van de oren zijn met krullen behaard. Bij de meeste LaPerms zijn er lynxtips aanwezig. Er is bij de LaPerm geen verband tussen de oog- en vachtkleur. De ogen van dit ras zijn amandelvormig.

Vacht

De LaPerm komt zowel als kortharig, middellangharig en langharige soorten. Ongeacht de dikte van de vacht, hebben ze allemaal krullen. De LaPerms met een middellange of langharige vacht hebben zachte krullen met een dichte ondervacht. De vachtverzorging hangt af van het vachttype van de kat.