Service
Winkelwagen
Menu
Vakantiegeld deals! - Scoor nu tot 30% korting! Lees meer

Ojos Azules

De vriendelijke Ojos Azules is een erg sociale kat. Omdat hij erg actief is, heeft hij voldoende ruimte nodig om te bewegen. Ojos Azules is Spaans voor ‘blauwe ogen’ en dat is dan ook gelijk het meest opvallende kenmerk van dit kattenras. De vachtverzorging van de kat is erg eenvoudig. Hij komt bijna niet voor: de Ojos Azules is erg zeldzaam.

Kat met blauwe ogen in het donker

Kenmerken

Afkomst: Verenigde Staten
Andere rasnamen: -
Lichaam: Niet te lang, niet te kort en niet te massief
Gewicht: -
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen: -

Karakter

De Ojos Azules is een vriendelijke, sociale en actieve kat die veel bewegingsruimte nodig heeft. Vanwege zijn zeldzame voorkomen, is over zijn karakter nog niet heel veel bekend.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Alle kleurenvariëteiten zijn bij de Ojos Azules erkend, echter heeft zo min mogelijk wit wel de voorkeur. Vaak worden er wel witte vlekken aangetroffen op de snuit, het uiteinde van de staart en op de voetjes.

Lichaam, poten en staart

Het lichaam van de Ojos Azules is niet te lang en ook niet te massief of te kort. De achterpoten zijn ietwat langer dan de voorpoten en lopen uit in kleine voetjes. De botten zijn fijn tot matig ontwikkeld. De staart van deze kat is in verhouding met het lichaam en eindigt in een punt.

Kop, oren en ogen

De kop van de Ojos Azules heeft de vorm van een gelijkzijdige driehoek, waarbij het voorhoofd lichtjes bolgevormd is. De snuit is vierkant met een neus met een lichte stop. De oren van dit ras zijn tamelijk groot en de uiteindes afgerond. Ze worden hoog op de kop gedragen. De Ojos Azules wordt gekenmerkt door zijn bijzonder blauwe ogen. De oogkleur is licht- of grijsblauw, andere blauwkleuren als lavendelblauw of turquoise zijn niet gewenst. Ojos Azelus kunnen ook een ongelijke oogkleur hebben, dan is het ene oog blauw en het andere oog goud-, koper- of groenkleurig. Donkere kleuren hebben de voorkeur. De grote ogen zijn bijna rond, maar niet bolvormig.

Vacht

De Ojos Azules heeft een korte, glanzende vacht die zijdeachtig en fijn aanvoelt. De ondervacht is nauwelijks ontwikkeld, maar dient wel intenser van kleur te zijn.