Service
Winkelwagen
Menu

Tonkanees

De Tonkanees is een vriendelijke en sociale kat. Je herkent dit kattenras al snel aan het elegante en slanke figuur. Een Tonkanees gaat perfect samen met soortgenoten en hun baasje. Op het gebied van bouw en karakter zit dit kattenras precies tussen een Burmaan en Siamees in. In Groot-Brittanië en buiten Europa is de Tonkanees een erg populair kattenras.

Kattenras Tonkanees

Kenmerken

Afkomst: Noord-Amerika
Andere rasnamen:
Lichaam: Slank, elegant en goed gespierd
Gewicht: 2,5 - 5,5 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen:

Karakter

De Tonkanees is een actieve, speelse en alerte kat. Deze sportieve kat kan een grote bewegingsruimte waarderen, omdat hij erg sportief is. De Tonkanees gaat goed samen met soortgenootjes en is erg sociaal. Hij houdt van aandacht van het baasje en vindt alleen zijn niet zo prettig. De Tonkanees heeft een zachte stem, waardoor hij erg vriendelijk over komt.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

De definitieve kleur van een Tonkanees wordt na 16 maanden bereikt. Daarna kan de vacht, net zoals bij een Burmees en Siamees, donkerder worden. De kleuren van de Tonkanees zijn net zoals bij de Burmees toegelaten, maar dan minder intens. De volgende kleuren zijn toegestaan bij de Tonkanees: Natural mink, Champagne mink, Blue mink, Platinum Mink.

Lichaam, poten en staart

De Tonkanees heeft een slank en elegant lichaam, maar is toch goed gespierd. Het achterlichaam ligt iets hoger dan de schouders. De Tonkanees heeft ovale voeten en de achterpoten zijn een klein stukje langer dan de voorpoten. De staart is breed aan de basis en loopt iets uit naar het uiteinde.

Kop, oren en ogen

De Tonkanees heeft een middelgroot hoofd met hoge jukbeenderen. De ogen van de Tonkanees hebben de vorm van een perzikpit en staan relatief ver uit elkaar. Daarnaast staan de ogen iets schuin naar boven. De oogkleuren die zijn toegestaan: blauwgroen, groen en smaragd.

Vacht

De vacht van een Tonkanees is kort en liggen vlak op de vacht, net zoals bij nerts. Deze kortharige kat met fijne haren heeft een gemakkelijke vachtverzorging. Regelmatig borstelen is voldoende.