Service
Winkelwagen
Menu

German Rex

De middelgrote German Rex heeft een actief maar geduldig karakter. Deze kat is gemakkelijk in de omgang en kan daardoor prima overweg met andere katten. Hij is erg aanhankelijk ten opzichte van zijn eigenaar. De vacht is gemakkelijk te verzorgen.

german rex

Kenmerken

Afkomst: Duitsland
Andere rasnamen: -
Lichaam: Middelgroot, stevig en gespierd
Gewicht: 2,5 - 4,5 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen: -

Karakter

De actieve, maar geduldige German Rex heeft een makkelijk karakter. Hij is kan goed overweg met soortgenoten en tegenover zijn baasje is deze kat erg aanhankelijk. De vacht vraagt om een eenvoudige verzorging.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Alle vachtkleuren zijn erkend, met uitzondering van lilac, chocolate en colourpoint.

Lichaam, poten en staart

Het middelgrote lichaam van de German Rex is stevig en goed gespierd. Daarentegen is dit ras niet massief of zwaar. De borst is rond en krachtig. Vanaf de schouders tot de achterhand loopt de rug recht. De German Rex heeft slanke, middellange poten met goed ontwikkelde ietwat ovale of ronde voeten. De staart is middellang en dik bij de aanzet. Deze loopt dunner uit in een afgeronde punt. De staart is vol behaard.

Kop, oren en ogen

De German Rex heeft een afgeronde kop met een vrij grote ruimte tussen de oren. De wangen zijn goed ontwikkeld. De neus kenmerkt zich door een lichte stop aan de basis. De kin is massief en sterk. Deze kat heeft relatief korte, gekrulde snorharen. De oren zijn middelgroot en breed aan de basis. Ze zijn lichtjes afgerond, waarbij de buitenkant fijn en dik behaard is. De binnenkant van de oren is licht behaard. German Rexen hebben middelgrote ogen die goed uit elkaar zijn geplaatst. De ogen moeten goed geopend zijn en éénkleurig. De kleur dient in harmonie te zijn met die van de vacht.

Vacht

German Rexen hebben een fluweel- en zijdeachtige vacht. De zachte, korte vacht kenmerkt zich door krullen of golfjes. De German Rex is over zijn gehele lichaam gekruld, waarbij de vacht iets van het lichaam afstaat. Dekharen ontbreken.