Service
Winkelwagen
Menu

Chantilly

De Chantilly geniet van jouw gezelschap, hij kan niet langdurig alleen zijn. Deze aanhankelijke en loyale kat bindt zich meestal aan één persoon binnen het gezin. Chantilly’s hebben een gemakkelijk en evenwichtig karakter. De middelgrote kat is niet extreem ondeugend, veeleisend, rustig of actief: het is een echte doorsneekat zonder uitersten. Ondanks dat de Chantilly nauwelijks ondervacht heeft, dient hij toch dagelijks te worden geborsteld om knopen en klitten te voorkomen. De Chantilly is ook wel bekend als de Tiffany of de Chantilly/Tiffany.

Kattenras Chantilly op bank

Kenmerken

Afkomst: Verenigde Staten
Andere rasnamen:
Lichaam: Middelgroot en gespierd
Gewicht: 3 tot 5 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen:

Karakter

Chantilly’s hebben een evenwichtig en gemakkelijk karakter. De kat is niet erg rustig, maar ook niet erg actief. Hij is niet erg veeleisend of ondeugend. Het loyale karakter van de Chantilly maakt dat hij zich binnen het gezin vaak aan één persoon bindt. Hij houdt er niet van om langdurig alleen te zijn. Ben je niet vaak thuis, dan is een soortgenoot zeer gewenst. De Chantilly heeft een typerende stem waarmee hij ‘piept’ en ‘praat’ alsof hij een gesprek voert. Dit aanhankelijke ras is erg vriendelijk en gaat prima samen met andere huisdieren en kinderen. De Chantilly heeft voldoende ruimte nodig om te kunnen bewegen en spelen. Het gebrek aan een ondervacht maakt de vachtverzorging van de Chantilly tamelijk eenvoudig.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Chantilly’s hebben van origine een chocoladebruine vachtkleur. Hij komt daarnaast ook voor in vele andere vachtkleuren en -patronen, waaronder in het blauwgrijs, kaneel, fawn en lilac.

Lichaam, poten en staart

De Chantilly is een middelgrote, gespierde kat. Zijn dikke vacht laat de Chantilly nog forser lijken.

Kop, oren en ogen

De kop van de Chantilly is breed en wigvormig met zachte rondingen en hoge jukbeenderen. De neus is van een gemiddelde lengte. De snuit van de kat is sterk, breed, kort en vierkant. Chantilly’s hebben middelgrote oren die ietsjes naar voren zijn gericht. Ze staan ver uit elkaar en er komen lange plukken vacht uit de oren. De Chantilly heeft prachtige, goudkleurige ogen die intenser worden naarmate hij ouder wordt. De ogen zijn ietwat ovaal en schuin geplaatst. De ogen staan ver uit elkaar.

Vacht

Hoewel de Chantilly een langhaar wordt genoemd, heeft hij een halflange vacht. De kat heeft nauwelijks tot geen ondervacht. Door deze vachtvorm lijkt het alsof de Chantilly een langharige kat is, echter zonder het ‘draperende’ effect dat bij sommige langharige katten wordt gezien. De vacht is zijdeachtig, zacht en glad. De Chantilly heeft een mooie, volle pluimstaart.