Service
Winkelwagen
Menu

Europese Korthaar

De Europese Korthaar wordt vaak vergeleken met de huis-tuin-en-keuken-kat. Ze hebben dan ook veel overeenkomsten in karakter en uiterlijk. Dit ras past zich gemakkelijk aan. De Europese Korthaar gedijd prima als binnenkat, mits er voldoende afleiding voor hem is. De middelgrote tot grote kat vraagt een minimale verzorging van de vacht.

Kattenras Europese Korthaar

Kenmerken

Afkomst: Europa
Andere rasnamen:
Lichaam: Langerekt, niet gedrongen lichaam. Robuust, goed gespierd en sterk.
Gewicht: Tot 8 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen:

Karakter

De Europese Korthaar is van karakter actief, energiek en speels. Het sterke ras heeft een makkelijker karakter dan de gemiddelde straatkat, hij is rustiger en zachter. Europese Kortharen zijn aanhankelijk en makkelijk in de omgang. Dit ras past zich eenvoudig aan elke situatie aan. Deze uitstekende jager gaat graag naar buiten. De Europese Korthaar vraagt weinig verzorging. Tijdens de ruiperiode is wekelijks borstelen meer dan voldoende.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Alle kleuren zijn toegestaan, met uitzondering van chocolate, lilac en colourpoint.

Lichaam, poten en staart

De Europese Korthaar heeft een vrij langgerekt, niet gedrongen lichaam. Het lichaam is robuust, goed gespierd en sterk, waarbij de borst goed ontwikkeld en breed is. De sterke en stevige poten zijn middellang en lopen geleidelijk smaller uit. De poten zijn stevig en rond. De Europese Korthaar heeft een middellange staart die bij de aanzet vrij dik is en uitloopt tot een afgeronde punt.

Kop, oren en ogen

Europese Kortharen hebben een vrij breed hoofd met afgeronde contouren. Het hoofd is langer dan dat het breed is. De wangen zijn goed ontwikkeld, met name bij katers. De neus is recht en middellang en de kin stevig en rond. De Europese Korthaar heeft middelgrote oren die licht afgerond zijn. Lynxtips zijn toegestaan. De oren staan ver uit elkaar en fier rechtop. De ogen van dit ras zijn groot, rond en iets schuin gekanteld. Ze staan ver uit elkaar. De oogkleur moet duidelijk, zuiver en in harmonie zijn met die van de vacht.

Vacht

De vacht van de Europese Korthaar is kort, dicht en ligt plat tegen het lichaam. De vacht glanst. Er is geen ondervacht aanwezig.

Producten voor de Europese Korthaar