Service
Winkelwagen
Menu

Oosters Langhaar

De Oosters Langhaar is een slanke, verfijnde kat. Hij heeft een levendig karakter en zit vol energie. Hij heeft een sterke eigen persoonlijkheid, maar is ietwat rustiger dan zijn kortharige broertje, de Oosters Korthaar. Deze kat is zeer gehecht aan zijn baasje en kan daarom maar moeilijk alleen. Bij vreemden kijkt hij letterlijk eerst de kat uit de boom. De vachtverzorging is zeer eenvoudig.

Oosters Langhaar

Kenmerken

Afkomst: Thailand
Andere rasnamen: -
Lichaam: Middelgroot, lang en slank lijf.
Gewicht: 4,5 - 6 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen: -

Karakter

De Oosters Langhaar is een levendige, speelse kat met een bak aan energie. Hij heeft een sterke persoonlijkheid. Hij is ietwat rustiger en bedaarder dan de Oosters Korthaar. De sociale kat kan goed overweg met soortgenootjes, daarentegen is hij wat afstandelijk ten opzichte van vreemden. De Oosters Langhaar is zeer gehecht aan zijn baasje. Hij is niet graag alleen. De Oosters Langhaar is met zijn harmonieuze stem erg spraakzaam. De verzorging van zijn vacht is zeer eenvoudig.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Alle kleuren worden bij de Oosters Langhaar erkend. Chocolat en lilac krijgen de voorkeur.

Lichaam, poten en staart

Oosterse Langharen hebben een middelgroot, lang en slank lijf. De botten zijn fijn en de spieren stevig. De poten zijn lang en fijn, waarbij de achterpoten langer zijn dan de voorpoten. De poten lopen uit in kleine, ovale voetjes. De staart is erg lang en voorzien van een weelderige beharing.

Kop, oren en ogen

De kop van Oosters Langhaar is lang en driehoekig. Het voorhoofd is vlak. Hij heeft een fijne snuit met een rechte, lange neus. De kin is stevig. Zijn oren zijn zeer groot, maar goed in verhouding met de kop. De Oosters Langhaar heeft middelgrote, amandelvormige ogen die, zoals bij de meeste Oosterse katten, schuingeplaatst zijn. De oogkleur is doorgaans groen. Bij witte katten zijn de ogen blauwgekleurd.

Vacht

Oosterse Langharen hebben een lange, fijne, vlak aanliggende vacht. De ondervacht is dun. Op de schouders en de kop zijn de haren korter dan op het lichaam. De Oosters Langhaar heeft een kraag, broek en weelderige pluimstaart.