Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

California Spangled

De California Spangled is een actieve en speelse kat die gek is op jagen! De Amerikaan Paul Casey, een scenarioschrijver uit Hollywood, heeft dit speciale ras gecreëerd met als doel een kat te fokken die het karakter heeft van een huiskat, maar sterk lijkt op een luipaard. Het ras is daardoor ontstaan uit een kruising van veel verschillende kattenrassen. Deze opvallende kat is gek op spelen, klimmen en rennen. Een ruime leefomgeving heeft dan ook de voorkeur van dit opvallende kattenras. Het ras California Spangled is vrij zeldzaam in Europa.

california spangled

Kenmerken

Afkomst: Verenigde Staten
Andere rasnamen: -
Lichaam: Lang en gespierd lichaam met sterke botstructuur
Gewicht: 4 - 8 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen: -

Karakter

De California Spangled is een sociaal dier dat goed samen gaat met andere katten. Dit kattenras leidt graag een speels en actief leven. Dit maakt ze dan ook perfecte jagers! Door hun energieke levensstijl is het belangrijk dat ze veel ruimte hebben, zodat ze fijn op avontuur kunnen en je kunt voldoen aan hun jachtinstinct. Als de California Spangled als huiskat wordt gehouden, is het belangrijk dat je zorgt voor veel speelgoed en vertier. Een goede krabpaal of -plank is dan ook zeker geen overbodige luxe. Deze levendige kat is erg aanhankelijk en wordt ook wel omschreven als gevoelig.

Uiterlijke kenmerken

De prachtige luipaard print van de California Spangled is natuurlijk al een opvallende verschijning, maar deze kat kenmerkt zich vooral aan zijn lange, hoekige vorm. Dit zorgt ervoor dat de California Spangled zich soepel en verend voort kan bewegen. De California Spangled wordt altijd gefokt in een scherp vlekkenpatroon met een duidelijke contrastkleur.

Kleur

Het kattenras California Spangled kan verschillende kleuren hebben, waaronder zwart, bruin, brons, charcoal, goud en zwart-zilver. Deze kleuren hebben altijd amberkleurig of bruine ogen. Er kunnen ook rode en blauw gevlekte katten van dit ras zijn, deze moeten altijd grijsbruine ogen hebben. Een California Spangled kan ook snow-leopard zijn, deze kat heeft altijd blauwe ogen.

Lichaam, poten en staart

De California Spangled kenmerkt zich aan een lang en gespierd lichaam. Daarnaast heeft deze kat een sterke botstructuur. De California Spangled heeft lange sterke poten. Opvallend is dat de voorpoten een bijna en hoek van 90 graden vormen. Hierdoor krijgt de California Spangled een wild uiterlijk, omdat hij altijd laag bij de grond loopt. De staart van dit opvallende kattenras is vrij lang en goed behaard. De dikte van de staart blijft gelijk en heeft een patroon van ringen.

Kop, oren en ogen

Een duidelijk kenmerk aan het hoofd van de California Spangled zijn de uitstekende jukbeenderen. Ook heeft het ras een middellange snuit met sterke kin en kaken. Opvallend is dat de oren van de California Spangled hoog op de kop zitten. De ogen van dit ras staan relatief ver uit elkaar en hebben een amandelvorm. De kleur van de ogen gaat gepaard met de kleur van de vacht.

Vacht

De California Spangled heeft een kortharige vacht die weinig verzorging nodig heeft. Alleen de buik en de staart van deze kat zijn wat meer behaard. Streeptekeningen of gemarmerde aftekeningen zijn bij dit kattenras niet toegestaan.