Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

Pixie Bob

De Pixie Bob is een vriendelijke, actieve en slimme kat. Wel is er iets grappigs aan de hand met het uiterlijk van deze kat. Het kan namelijk voorkomen dat deze kat meer dan 4 tenen heeft aan 1 poot. Dit wordt polydactylie genoemd. Het aantal tenen per poot kan variëren van 5 tot 7 tenen.

Kattenras Pixie Bob

Kenmerken

Afkomst: Verenigde Staten
Andere rasnamen:
Lichaam: Lange en gespierde poten met stevige botten
Gewicht: 4 tot 10 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen:

Karakter

De Pixie Bob staat bekend om zijn actieve karakter. Het karakter van dit kattenras lijkt erg veel op het karakter van een hond. Daarnaast is deze kat erg intelligent en heeft hij een hartje van goud. Verder is deze kat een echte familievriend. Hij kan goed overweg met kinderen en met soortgenootjes.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

De Pixie Bob komt voor in spotted en abby patronen. Hierbij is een uitgesproken ticking gewenst. De ondervacht is meestal grijs.

Lichaam, poten en staart

De Pixie Bob heeft lange en gespierde poten met stevige botten. Verder vallen de grote poten van dit kattenras ook erg op. Polydactylie is bij dit kattenras toegestaan. De Pixie Bob heeft vooraan 6 tot 7 tenen en achteraan 5 tot 6 tenen. De staart van dit kattenras is kort en breed. Verder is de staart erg soepel.

Kop, oren en ogen

De Pixie Bob heeft een breed en uitstekend voorhoofd. De Pixie Bob heeft verder een stevige kin en een lange snuit. De oogjes van dit kattenras liggen diep in het gezicht en zijn ovaal van vorm. De oogkleur matcht met de vachtkleur. De oren van dit kattenras hebben afgeronde toppen. Hierbij zijn Lynxtips erg gewenst!

Vacht

De Pixie Bob komt zowel voor met een korte als lange vacht. De vacht voelt zijdeachtig aan en is erg wollig. De vacht van de Pixie Bob is waterafstotend en erg sterk. Door de dikke vacht is regelmatige verzorging noodzakelijk.