Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

Nebelung

Nebelung is Duits voor ‘nevelwezen’, wat verwijst naar de nevelachtige vachtkleur van de Nebelung kat. De middelgrote kat is erg rustig en houdt van het gezelschap van zijn baasje. Lawaai, daar heeft de Nebelung een hekel aan. Bij een gezin met jonge kinderen zit hij waarschijnlijk ook niet op zijn plek. De Nebelung kan vrij goed overweg met soortgenoten. Daarentegen is hij nogal terughoudend ten opzichte van vreemdelingen.

Kattenras Nebelung

Kenmerken

Afkomst: Verenigde Staten
Andere rasnamen:
Lichaam: Middelgroot en lang
Gewicht: 2,5 tot 5 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen:

Karakter

De Nebelung heeft een rustig en vrolijk karakter. Hij kijkt letterlijk eerst de kat uit de boom voordat hij contact maakt met vreemden. Hij laat zich dan ook niet zo gemakkelijk aaien door vreemden. Daarentegen is hij erg gesteld op zijn baasje en andere leden van het gezin. Nebelungen houden niet van lawaai. Hij zou daarom wat moeite kunnen hebben met een gezin met jonge kinderen. Deze kat vindt gezelschap tot op een bepaalde hoogte fijn; hij kan het redelijk vinden met soortgenootjes. Alhoewel hij erg op zijn rust is gesteld, vindt hij het van tijd tot tijd toch leuk om te spelen.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Van oorsprong heeft de Nebelung een blauwe vachtkleur. Tegenwoordig wordt de kat ook in andere kleuren gefokt, waaronder zwart en wit.

Lichaam, poten en staart

Nebelungen hebben een middelgroot lichaam dat vrij lang is. Het lichaam mag niet te fijn of te grof zijn. De poten zijn lang en slank met kleine, ovale voetjes. De Nebelung heeft een lange, niet te brede staart die taps toeloopt.

Kop, oren en ogen

De kop van de Nebelung is breed en wigvormig. De kop mag niet te lang zijn. Het profiel van de neus is recht. De oren van deze kat zijn vrij groot. Ze zijn breed aan de basis en lopen uit tot een punt. De oorschep is nauwelijks behaard. De Nebelung heeft amandelvormige ogen die flink uit elkaar staan. De kleur van de ogen is intens groen.

Vacht

De vacht van de Nebelung is dubbel en kan lang of halflang zijn. De vacht voelt fijn en zijdezacht aan.