Service
Winkelwagen
Menu

Singapura

De Singapura is een zeer sociale en nieuwsgierige kat. De naam van de Singapura verklapt het al een beetje, want de rasafkomst van deze huistijger is Singapore. De Singapura is gek op aandacht en houdt absoluut niet van alleen zijn. Dit kattenras is nog niet erkend door de FIFe en is een zeer zeldzame kat.

Kattenras Singapura

Kenmerken

Afkomst: Singapore
Andere rasnamen:
Lichaam: Klein tot middelgroot
Gewicht: < 3 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen:

Karakter

De Singapura is een evenwichtige, nieuwsgierige en sociale kat. Ze zijn zeer vriendelijk en worden graag aangehaald voor aandacht. Deze gevoelige kat vindt het heerlijk om gestreeld te worden en een zachte aai over de bol te krijgen. De Singapura heeft een zachte stem en volgt het baasje het allerliefste de hele dag! Dit kattenras is een perfecte jager, dus uitdagend speelgoed is bij dit ras zeker een aanrader.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Een kat van het ras Singapura heeft een ticking vacht met minstens vier banden die variëren van donkerbruin tot ivoorkleurig. De buik, keel en binnenkant van de poten zijn antiek ivoorkleurig. Bij dit ras kan ook ticket tabby voorkomen, ofwel de sepia agouti. De Singapura heeft een zalmroze neusje en bruinroze voetzolen. Aan de binnenkant van de oren heeft de Singapura een zalmkleur met ivoorkleurige haartjes. Een donkere streep over de staart en rug is toegestaan bij dit kattenras. Ook mag de staartpunt een donkerdere kleur hebben.

Lichaam, poten en staart

Het kattenras Singapura heeft een klein tot middelgroot lichaam. Het compacte lichaam van de Singapura is goed gebouwd en gespierd. Daarnaast kenmerkt de Singapura zich aan de licht gebogen rug.

Kop, oren en ogen

Een Singapura heeft een kleine ronde kop met een korte brede snuit. Dikke en volle wangen zijn alleen toegestaan bij katers. Opvallend is dat dit kattenras opvallende snorhaarkussentjes heeft. De oren van een Singapura zijn groot en breed. Naar het uiteinde toe lopen ze een klein beetje puntig. De Singapura krijgt een schattig uiterlijk door de grote amandelvormige ogen. De ogen zijn donker belijnd. De oogkleuren groen, goud of koperkleurig zijn toegestaan.

Vacht

De Singapura is een kortharige kat met fijne haren die gemakkelijk te verzorgen zijn. De verzorging van de Singapura is gemakkelijk te noemen, omdat deze kat ongeveer 1 keer per week een borstelbeurt nodig heeft.