Service
Winkelwagen
Menu
Week van de teek - Tot 25% korting op vlo- en teekbescherming! Lees meer

Javanees

De Javanees is graag aanwezig. Deze echte Oosterse kat kletst graag, is erg actief en vraagt vrij veel aandacht van zijn baasje. Je kan wel zeggen dat de Javanees een echte gezelschapskat is. De middelgrote kat heeft een sterk karakter. De vachtverzorging is erg eenvoudig.

...

Kenmerken

Afkomst: Indonesië
Andere rasnamen:
Lichaam: Lang, slank en sierlijk
Gewicht: 2,5 tot 5 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen:

Karakter

De Javanees heeft een typisch Oosters karakter en temperament. Hij is extravert in zijn gedrag: deze bezitterige kat volgt zijn baasje overal zoals een hondje dat zou doen. Hij weet precies hoe hij de aandacht van zijn baas moet trekken. De Javanees is sportief en toont zich buitenshuis een echte jager. De kletskous heeft een melodieuze stem. Javanezen hebben een gemakkelijk te onderhouden vacht. Hij houdt er erg van om geborsteld te worden.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

De vacht van de Javanees moet effen van kleur zijn. Hij heeft dezelfde kleurvariëteiten als die van de Oosters Korthaar. Schaduw- of tabbypatronen zijn niet gewenst.

Lichaam, poten en staart

Javanezen hebben een lang en slank lichaam dat er erg sierlijk uitziet. Hij is goed gespierd. De poten zijn ook lang en fijn en in verhouding met de rest van het lichaam. De voetjes zijn klein en ovaal. De Javanees heeft een lange, fijne staart, zelfs aan de basis. Naar het uiteinde toe versmalt de staart nog meer.

Kop, oren en ogen

De Javaneees heeft een middelgrote, driehoekige kop, waarvan de schedel iets bol loopt. De snuit is fijn. De neus is lang, recht en volgt de lijn van het voorhoofd. De kin is middelgroot. De grote oren zijn breed aan de basis en vrij puntig. Javanezen hebben middelgrote, amandelvormige ogen die ietwat schuin richting de neus zijn geplaatst. De oogkleur is felgroen. Colourpoint en witte Javanezen hebben donkerblauwe ogen.

Vacht

De Javanees heeft een fijne en zijdezachte vacht. Op het lichaam is de vacht middellang. Ter hoogte van de kraag, de schouders en de staart zijn de haren iets langer. De ondervacht is niet wollig. De Javanees heeft een pluimstaart.