Service
Winkelwagen
Menu

Chausie

De Chausie is een kruising tussen een moeraskat (Felis Chaus) en een huiskat. Dit was het begin van het ontstaan van een grote en levendige kat. Chausies zijn levendig en zeer goed in springen en jagen. Bij dit kattenras zijn de mannetjes aanzienlijk groter dan de vrouwtjes. Met hun wilde uitstraling gaat Chausies geen enkel avontuur uit de weg!

Kat kijkt omhoog

Kenmerken

Afkomst: Afrika
Andere rasnamen:
Lichaam: Lang, slank & atletisch
Gewicht: 7 tot 11 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen:

Karakter

Een Chausie is van nature en levendige kat met een wilde uitstraling. Dit kattenras is gek op jagen en kan goed springen. Door het levendige karakter houdt deze kat van avontuur en interactief spelen. Deze kat is niet graag alleen en is gek op gezelschap. Deze kat is niet alleen actief, maar ook zeer intelligent. De chausie is zeer geschikt om dingen aan te leren, zoals apporteren of aan een lijn lopen.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Chausies zijn in drie kleuren toegestaan: bruin ticked tabby, massief zwart en zilverkleurig.

Lichaam, poten en staart

De Chausie kenmerkt zichzelf aan een wilde uitstraling. Ze hebben een elegant en statig uiterlijk. Dit kattenras heeft een lang, slank lichaam met een atletische bouw. Chausies hebben lange poten en een lange dunne staart.

Kop, oren en ogen

De Chausie heeft een slanke kop met een puntige kin. Opvallend aan de kop zijn de hoge jukbeenderen. De oren van deze katten zijn groot en puntig. De ogen hebben een amandelvorm met de ooghoeken iets naar boven.

Vacht

Chausies hebben een dunne vacht, waardoor de vacht relatief makkelijk te behandelen is door regelmatig te borstelen of te kammen.

Gewicht

  • Het gewicht van vrouwelijke Chausie ligt gemiddeld tussen de 7 en 9 kg
  • Het gewicht van een mannelijke Chausie ligt gemiddeld tussen de 7 en 11 kg