Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

Noorse Boskat

De Noorse Boskat is een makkelijke en zelfverzekerde kat. Voor een Noorse Boskat is het belangrijk dat hij voldoende ruimte heeft en lekker kan klimmen. Verder is de Noorse Boskat graag bij zijn baasje. Echter is het niet per se een schootkat. De vacht van de Noorse Boskat heeft regelmatig wat verzorging nodig.

Kattenras Noorse Boskat

Kenmerken

Afkomst: Noorwegen
Andere rasnamen:
Lichaam: Massief, robuust, lang en een brede borstkast
Gewicht: 3 tot 9 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen:

Karakter

De Noorse Boskat is vaak een erg makkelijke kat. Daarnaast staat de Noorse Boskat bekend als een zelfverzekerde kat. Dit kattenras vindt het fijn om bij zijn baasje te zijn. Echter hoeft het niet per se een knuffelkat te zijn.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Bij de Noorse Boskat worden de meeste kleuren erkend. Alleen de chocolate, lilac, fawn, cinnamon, colourpoint en Burmese patronen worden niet goedgekeurd. Bij dit kattenras maakt het niet uit hoeveel wit er in de vacht zit. Alle hoeveelheden wit zijn toegestaan.

Lichaam, poten en staart

Het lichaam van de Noorse Boskat is erg massief en robuust. Zo heeft de Noorse Boskat ook een erg krachtige indruk. Het postuur van een mannetje en een vrouwtje kunnen erg verschillen. Zo kunnen vrouwtjes een stuk kleiner zijn. Het lichaam van de Noorse Boskat is lang met een brede borstkas. Dit kattenras heeft gespierde poten. Deze middellange poten hebben sterke beenderen. De voorpoten zijn korter dan de achterpoten. De voetjes van de Noorse Boskat zijn rond. Je ziet hier ook plukjes lang haar tussen de teentjes. De staart van de Noorse Boskat is lang en ruig behaard. Zo kan het puntje van de staart de nek van de kat bereiken. De staart is breed en loopt dunner uit tot een puntje.

Kop, oren en ogen

De kop van de Noorse Boskat heeft een driehoekige vorm. Het voorhoofdje van deze kat is plat en heeft een recht profiel. De neus van dit kattenras is middellang. Verder heeft dit ras ook een krachtige kin en grote, amandelvormige ogen. Alle oogkleuren zijn bij dit kattenras toegestaan. Echter ligt de voorkeur bij groen- of goudkleurig. Bij Noorse Boskatten met een witte vacht, zie je vooral blauwe of koperkleurige ogen. De oren van dit kattenras zijn middelgroot en staan flink uit elkaar. Aan de binnenkant van de oren bevinden zich lange haren. Lynxtips zijn bij dit kattenras erg gewenst!

Vacht

De Noorse Boskat heeft een halflangharige, dubbele vacht. De ondervacht van dit ras is erg dik en wollig. De dekharen van de Noorse Boskat zijn erg vettig en hebben waterafstotende eigenschappen. De dekharen zijn mooi glad en glanzen mooi. De haarlengte verschilt per lichaamsdeel. Zo is het haar korter op de schouders en wordt het langer bij de rug en de flanken van de kat.