Service
Winkelwagen
Menu
Scoor tijdens het EK een unieke voetbal-likmat! Lees meer

Thai

De Thai, een oud kattenras dat een verre verwant is van de siamese kat. De naam zegt het al, de oorsprong van deze prachtige kat ligt in Thailand. Dit kattenras staat ook wel bekend om haar lieve persoonlijkheid en clowneske, maar ook intelligente gedrag.

thai

Kenmerken

Afkomst: Thailand
Andere rasnamen:
Lichaam: Elegant en slank
Gewicht: 2,5 - 5,5 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen:

Karakter

De Thai is een erg vriendelijke kat en is erg trouw naar zijn baasje toe. Deze kat is graag vocaal en heeft een liefhebbende persoonlijkheid. Daarnaast is de Thai erg intelligent en wordt dan ook graag uitgedaagd met puzzels. Deze speelse en actieve kat is zeer geschikt om apporteerspelletjes aan te leren. Door de actieve levensstijl waardeert de Thai regelmatig rustmomentjes.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Aangezien deze kat een verre verwant is aan de siamese kat, hebben ze ook enkele kenmerken gemeen. De Thai heeft een korte witte en zachte vacht met enkele donkere highlights. Deze worden ook wel ‘point-gen’ genoemd. De witte vacht van de Thai heeft een zwart-grijze gloed. De snoet, oren, poten, voeten en staart hebben een donkerbruine tot zwarte kleur. Een Thai heeft altijd felblauw ogen. De volgende kleuren zijn toegestaan bij de Thai: alle point kleuren, cypers point, tortie point of torbie point.

Lichaam, poten en staart

De lichaamsbouw van een Thai is elegant en slank. Daarnaast wordt het lichaam gedragen door slanke lange poten. De staart is lang en dun.

Kop, oren en ogen

De Thai heeft een slanke kop met hoge jukbeenderen. Opvallend aan de oren is het donkere contrast met de witte vacht. De ogen van een Thai zijn ovaal.

Vacht

De vacht van de Thai heeft wekelijks verzorging nodig.