Service
Winkelwagen
Menu

Selkirk Rex

De Selkirk Rex is een massieve, gekrulde kat met een zacht karakter. Dankzij zijn gemakkelijke, vriendelijke karakter kan de kat gemakkelijk overweg met soortgenoten en honden. Hij is rustig en tegelijkertijd actief en speels. De verzorging van de vacht is eenvoudig.

Kattenras Selkirk Rex

Kenmerken

Afkomst: Verenigde Staten
Andere rasnamen:
Lichaam: Middellang, rechthoekig en gedrongen
Gewicht: 3 tot 5 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen:

Karakter

De Serkirk Rex heeft een zachtmoedig, rustig karakter. Daardoor kan hij goed overweg met soortgenootjes en honden. De actieve, speels kat is een geweldige kameraad voor kinderen. Hij is vriendelijk in de omgang en past zich gemakkelijk aan een leven in een appartement aan. De vachtverzorging is minimaal: twee keer in de maand een borstelbeurt is meer dan voldoende.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Bij de Selkirk Rex zijn alle kleurvariëteiten toegestaan, waarbij zuivere kleuren de voorkeur hebben. Een witte borstvlek is toegestaan.

Lichaam, poten en staart

Het lichaam van de Selkirk Rex is middellang, rechthoekig en gedrongen. De kat is tamelijk zwaar. De spieren en botten zijn stevig. De middellange poten lopen uit in grote, ronde voetjes. De botten en spieren zijn matig tot stevig ontwikkeld. Selkirk Rexen hebben een middellange, dikke staart met een afgeronde punt.

Kop, oren en ogen

Selkirk Rexen hebben een middelgrote kop die rond en breed is. Het voorhoofd is rond en hij heeft volle wangen (zowel bij de katers als poezen). De snuit is kort en vierkant met een gekromde neus. Ook de snorharen en wimpers van de Selkirk Rex zijn, net zoals zijn vacht, gekruld. De kaken zijn zwaar. Hij heeft middelgrote oren die ver uit elkaar staan. De puntjes van zijn oren zijn licht afgerond. De oorschelp van de kat is bedekt met gekrulde beharing. De ogen zijn groot, rond en staan ver uit elkaar. De oogkleur is in verhouding met die van de vacht.

Vacht

De Selkirk Rex heeft een dikke vacht met karakteriserende losse krullen. De krullen zijn het meest opvallend ter hoogte van zijn hals en staart. Ze bedekken het gehele lichaam, er zou geen enkele haarloze plek aanwezig moeten zijn. De ondervacht is dik. De vacht van de Selkirk Rex ontwikkeld zich tot het tweede levensjaar. Er bestaan lang- en kortharige Selkirk Rexen.