Service
Winkelwagen
Menu

Snowshoe

De Snowshoe is een middelgrote kat met een sterk karakter. Hoewel hij afstamt van de Siamees, is hij niet zo extreem in zijn gedrag. De sociale Snowshoe kan goed overweg met soortgenootjes en honden. Hij is lief voor zijn baas. Het ras is actief en speels. De verzorging van zijn vacht is eenvoudig.

Snowshoe kat

Kenmerken

Afkomst: Verenigde Staten
Andere rasnamen:
Lichaam: De Snowshoe heeft een evenwichtige, enigszins elegante bouw.
Gewicht: 2,5 tot 5,5 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen:

Karakter

Snowshoes hebben een sterk karakter. Alhoewel hij afstamt van de Siamees, is hij een stuk minder veeleisend. Hij is levendig, actief en een uitstekend jager. De sociale Snowshoe kan gemakkelijk overweg met soortgenootjes en honden. Daarnaast is de speelse kat een geweldig kameraadje voor kinderen. Hij is erg lief en zacht voor zijn baasje. Een wekelijkse borstelbeurt is voldoende.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

De Snowshoe heeft dezelfde klassieke kleuren als die van de Siamees, waaronder seal (heel erg donkerbruin), blauw, chocolate en lilac. De kleur van de lichaamsuiteinden, ofwel de ‘colourpoints’, moet goed in contrast zijn met de (altijd) lichtere kleur van het lichaam. De omgekeerde V op het gezicht en de uiteinden van de poten zijn wit. De voorkeur gaat uit naar vier gelijke sokjes. De neusspiegel van de Snowshoe is wit, vleeskleurig of bont.

Lichaam, poten en staart

De Snowshoe heeft een evenwichtige, enigszins elegante bouw. Het lichaam is rechthoekig. De achterlijf ligt ietwat hoger dan de schouders. De rug is lichtjes gebogen. Het ras heeft gemiddeld ontwikkelde botten met stevige, maar niet massieve spieren. De poten van de Snowshoe zijn in verhouding met die van het lichaam en lopen uit in middelgrote, ovale voetjes. De lengte van de staart is in verhouding met het lichaam. Aan de basis is de staart matig breed, waarna hij smaller uitloopt naar de punt.

Kop, oren en ogen

Snowshoes hebben een middelgrote kop die bijna een gelijkzijdige driehoek vormt. Het voorhoofd is ligt afgeplat. De jukbeenderen zijn hoog geplaatst. De kat heeft een tamelijk brede snuit die noch spits, noch vierkant is. De neus is recht en de kin stevig. De oren van de Snowshoe zijn middelgroot tot groot. Ze zijn breed aan de basis en hebben licht afgeronde toppen. De oren hebben een dunne beharing. De ogen van de Snowshoe zijn redelijk groot en ovaal. Ze hebben een walnootachtige vorm en zijn ietwat schuin geplaatst. De oogkleur is altijd blauw, hoe dieper de kleur, hoe beter.

Vacht

De Snowshoe heeft een dikke, korte, vlak aanliggende vacht. De beharing glanst. Er is nauwelijks een ondervacht aanwezig.

Gewicht

Het gewicht van de Snowshoe ligt tussen de 2,5 tot 5,5 kg.