Hondenrassen

Elk hondenras is anders. En dat maakt het nou net zo leuk! Van Duitse Dog tot Chihuahua, elk hondenras heeft zijn eigen charme. Bij Medpets willen we je graag informeren over de eigenschappen van de populaire hondenrassen. Zo vind je hier per hondenras de uiterlijke kenmerken, veel voorkomende symptomen, de beste aanpak voor trainingen en bij welke baasjes dit ras het beste past.

Hondenrassen

Welke hondenrassen zijn geschikt voor jou?

Wil je een nieuwe hond aanschaffen, maar heb je nog geen idee welk ras het beste bij jou past? Kijk dan per ras wat de eigenschappen zijn. Zo is de Mechelse Herder echt een waakhond en de Border Collie juist een hond die kan uitblinken in hondensporten. Ook is de grootte van de hond een belangrijk punt in het keuzeproces. Als je niet veel ruimt hebt, kun je bijvoorbeeld beter een kleiner hondenras kiezen. Heb je juist een groot huis met een grote tuin? Dan kun je ook kiezen voor een groter hondenras. Verder is het ook goed om te kijken hoeveel tijd je hebt om je hond te verzorgen. Een langharig hondenras heeft namelijk meer verzorging nodig dan een kortharig ras. Door je goed te oriënteren op verschillende rassen, kun je uiteindelijk een betere keuze maken en een hond kiezen die echt bij jou en je gezin past!

Hondensport

Wil jij samen met jouw hond deelnemen aan shows of samen een sport gaan beoefenen? Elke hondenras heeft zijn eigen specialiteit! Zo is de Beagle echt geschikt voor de jacht en de Chihuahua juist voor hondenshows. Een alleskunner is de Duitse Herder. Deze hond kan ingezet worden aan een hoop hondensporten, zoals flyball, behendigheid, gehoorzaamheid en spoorzoeken.

Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten