Kattenrassen

Aan het oriënteren welk kattenras het beste bij je past? Goedzo! Elk kattenras is anders en heeft andere eigenschappen. De één zal daarom beter bij je passen dan de ander. We informeren je graag verder over de populaire kattenrassen onder ons. Per kattenras vind je hier het karakter van de kat met zijn opmerkelijke uiterlijke kenmerken.

Welk kattenras past bij mij?

Er bestaan wel meer dan 50 kattenrassen en verschillen allemaal in uiterlijk, grootte en gedrag. Iedere kat is anders net zoals wij mensen dat ook zijn. Door deze verschillen zit er altijd wel iets tussen wat jou aanspreekt. Katten hoef je in vergelijking met honden niet uit te laten en zijn ook minder afhankelijk. Een hond heeft een baas en een kat is zijn eigen baas. Het is fijn als er iets rondloopt in huis en je komt begroeten bij thuiskomst. Lekker knuffelen op de bank en af en toe eens gek doen met een speeltje. Het is belangrijk dat er goed wordt nagedacht voordat je een kat aanschaft. Je koopt niet zomaar een kat maar je hebt hem voor gemiddeld 13-15 jaar. Het is van groot belang voor jezelf wat vragen te stellen. Hoe is mijn woonruimte? Een actief ras zal niet blij worden van een klein balkonnetje, hoeveel tijd heb ik voor de verzorging? Wat zijn eventuele dierenarts kosten? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen voor de aanschaf van een kat. Daarna volgt eigenlijk pas de vraag, wat voor kat wil ik?

Als je besluit dat je veel tijd wilt steken in de verzorging van je kat, en je dus een mooie kat wenst, dan is de Maine Coon of de Ragdoll een goede keuze. Doordat deze katten ook iets groter zijn leven ze wel graag in een wat grotere omgeving. Ze kunnen goed met kinderen en zijn sociaal. Wil je een makkelijke kat die zich snel aanpast en goed in de omgang is met andere mensen, kinderen en andere huisdieren, dan kan de Britse korthaar goed geschikt zijn. Deze katten houden van gezelschap maar zijn geen echte schootkatten. Op zoek naar een kattenras dat graag buiten leeft en een echt jachtinstinct bezit? Dat is de Bengaal zeker een goede keuze! Dit ras beschikt over een groot jachtinstinct en heeft veel beweging nodig. Alles wat hij doet komt in extreme, spelen, woede maar ook tederheid. De verzorging van de vacht is minimaal.

Maar misschien ben je wel helemaal niet op zoek naar een echte raskat, dat kan natuurlijk ook! Er zijn genoeg leuke huis-tuin-en-keuken-katten, ook wel de Europese Korthaar. Deze katten zijn vooral te vinden in het asiel. Het is eigenlijk een mengeling van verschillende karakters. Uiteindelijk maakt het niet uit waar je je kat vandaan haalt, bij een fokker, uit het asiel, een nestje van kennissen, als je er maar goed over na hebt gedacht en het diertje uiteraard gezond is!

Succes met de keuze!

Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten