Service
Winkelwagen
Menu

Adaptil

Angst en stress komt helaas veel voor bij onze honden. Dit kan weer leiden tot ongewenst gedrag, zoals blaffen, likken, onzindelijk worden of vernielzuchtig gedrag. Dit gedrag kan in de volgende situaties bijvoorbeeld worden getoond:

Meer informatie

1 - 5 van 5 Producten

  • Angst voor harde geluiden, bijvoorbeeld vuurwerk
  • Onbekende situaties, zoals een nieuwe omgeving of een verandering van de gezinssamenstelling
  • Verlatingsangst/alleen thuis blijven
  • Reizen
  • Een pup komt in zijn nieuwe omgeving

(Synthetische) feromonen kunnen in dit geval ondersteuning bieden.

Feromonen

Zogende teven produceren een rustgevend moederferomoon, het Dog Appeasing Pheromone, tijdens de eerste 3 tot 5 dagen na de geboorte van de pups. Dit feromoon heeft een geruststellend effect op de pups: het geeft een gevoel van veiligheid en comfort. Uit onderzoek is gebleken dat deze geruststellende effecten blijven bestaan bij de volwassen honden.

Adaptil

Adaptil producten bevatten een analoog van het natuurlijke feromoon, waardoor ze dus geruststellend werken voor de hond. Uitzondering hierop zijn de Adaptil Express Tabletten, welke een natuurlijk voedingssupplement zijn op basis van aminozuren en vitamines die zorgen voor een snelle en tijdelijke kalmering van de hond.

Adaptil Calm Verdamper

De Adaptil Calm Verdamper is zeer geschikt als een hond regelmatig wordt geconfronteerd met spannende situaties, binnenshuis. Je kunt de verdamper in zetten bij angst voor lawaai, een verhuizing, voor alleen thuis blijven en bij het introduceren van een nieuw gezinslid.

Adaptil Calm Halsband

De Adaptil Calm Halsband is zeer geschikt als een hond regelmatig wordt geconfronteerd met spannende situaties, zowel binnenshuis als buitenshuis. De halsband is met name geschikt voor socialisatie, maar ook bij angst voor lawaai, een verhuizing, alleen thuis blijven en een nieuw gezinslid.

Adaptil Transport Spray

De Adaptil Transport Spray kan helpen je hond te kalmeren tijdens het reizen. Spray hiervoor 8 spuitjes in de reismand, op het dekentje of direct in de auto. Spray eventueel opnieuw na 4-5 uur. Wacht ongeveer 15 minuten voordat je de hond in de buurt van het ingesprayde gebied laat komen. Spray nooit rechtstreeks op de hond of in de reismand of auto als de hond erin zit.

Adaptil

Adaptil Junior

Het is voor pups heel spannend om bij hun nieuwe baasjes in huis te komen.

  • Ze worden gescheiden van moeder en broers/zussen
  • Ze komen in een nieuwe omgeving
  • Ze moeten leren alleen thuis te blijven
  • Ze moeten gesocialiseerd en getraind worden
  • Ze moeten wennen aan nieuwe dieren en mensen

De Adaptil Junior kan in dit geval worden ingezet om je pup sneller aan de nieuwe omgeving te laten wennen. Het zorgt er vaak voor dat pups sneller stoppen met huilen in de nacht, sneller alleen thuis kunnen blijven, meer zelfvertrouwen hebben en minder bang zijn voor harde geluiden, makkelijker omgaan met nieuwe mensen en andere honden en makkelijker leren tijdens de training.

Adaptil Chews

Zoals eerder al aangegeven is de werking van de Adaptil Chews anders dan van de andere Adaptil producten. De tabletten zijn een natuurlijk voedingssupplement en bevatten een unieke combinatie van aminozuren en vitamines die zorgen voor een snelle en tijdelijke kalmering van je hond. Ze werken daarbij niet verdovend! De chews zijn een korte termijn oplossing. De tabletten werken snel. Het advies is om de tabletten 2 uur voor een verwachte spannende situatie te geven. Meestal volstaat een behandeling van 1 x per dag. Je kunt de tabletten gebruiken in combinatie met de Adaptil Calm Verdamper of halsband en ook met de Adaptil Transport Spray.

Adaptil bij vuurwerk en andere harde geluiden

Adaptil kan ook ingezet worden als jouw hond bang is voor vuurwerk of andere harde geluiden. De Adaptil Calm helpt jouw hond gerust te stellen. Bij vuurwerk kun je de Adaptil verdamper combineren met de Adaptil Chews. De Adaptil halsband gebruik je als jouw hond ook buitenshuis bang is voor harde geluiden.

Wanneer kun je Adaptil gebruiken?

Gebeurtenis om adaptil in te zetten: Adaptil verdamper Adaptil spray Adaptil halsband Adaptil tabletten
Veranderingen in de omgeving, incidentele stress ++
Angst voor lawaai, onweer, vuurwerk ++ + ++
Transport ++ +
Verhuizing ++ + +
Dierenarts bezoek ++
Socialisatie ++
Alleen thuis blijven ++ +
Nieuw gezinslid ++ +

Heb je vragen over Adaptil? Neem dan contact op met onze dierenarts op telefoonnummer 0186-575528 of via e-mail: dierenarts@medpets.nl