Service
Winkelwagen
Menu

Scalibor Protectorband

Kies je product (4 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 26,95
(€ 26,95 / st)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Scalibor Protectorband

  De geurloze Scalibor Protectorband beschermt tegen teken, zandvliegen en hartwormmuggen. Tevens werkt de band preventief tegen door deze parasieten overdraagbare (dodelijke) ziekten. De halsband is op maat te maken en af te knippen. Het komt bovendien uitstekend van pas op vakantie.

  De Scalibor Protectorband is veilig voor zowel honden als mensen, maar niet voor katten. De halsband mag tevens gedragen worden door drachtige teven en puppy's vanaf zeven weken. Doordat de band waterproof is, mag jouw hond er mee door de regen lopen. 

  Indicaties & eigenschappen

  • Beschermt tegen teken, zandvliegen en hartwormmuggen
  • Tegen infestaties met teken gedurende 5 tot 6 maanden
  • Tegen bloedzuigende phlebotome zandvliegen gedurende 5 tot 6 maanden
  • Heeft een anti-feeding effect op volwassen muggen gedurende 6 maanden
  • Handig voor op vakantie

  Geschikt voor

  • Scalibor Protectorband S/M: kleine tot middelgrote honden
  • Scalibor Protectorband L: grote honden

  Hoe werkt de Scalibor Halsband?

  De Scalibor Protectorband werkt door wrijving van de band over de vacht en huid. er komt hierbij continu de werkzame stof deltamethrin vrij. Deze stof wordt in de talglaag van de huid opgenomen en via deze laag verspreidt over het huidoppervlak van heel je hond. De actieve stof zit in de talglaag van de huid, waardoor je jouw hond gewoon veilig kunt blijven aaien. De halsband bereikt één tot twee weken na het aanbrengen van de band de optimale effectiviteit. Hierdoor is het verstandig om de Scalibor halsband twee weken voordat je hond mogelijk blootgesteld wordt aan een infestatie om te doen.

  Hoe lang werkt de Scalibor Halsband?

  De werking van de Scalibor is na ongeveer 2 weken optimaal. De band heeft een afwerende en dodende werking tegen teken. Het kan echter wel 48 uur duren voordat een teek wordt gedood. De effectiviteit van de band houdt maar liefst 5 tot 6 maanden aan. Met twee Scalibor banden per jaar kun je jouw hond het hele jaar door tegen teken en de door hen aangebrachte ziektes beschermen.

  Scalibor Halsband tegen zandvliegen

  De Scalibor Halsband beschermt jouw hond niet alleen tegen teken, maar ook tegen zandvliegen en muggen. Het bestrijdt het bloedzuigen van zandvliegen (die Leishmania overbrengen) gedurende 5 tot 6 maanden. Het heeft bovendien een anti-feeding effect op volwassen muggen gedurende 6 maanden. 

  Toediening

  Verwijder de halsband uit het dicht gesealde zakje en breng deze losjes aan rond de hals van je hond. Zorg ervoor dat je 2 platte vingers ruimte houdt tussen de band en de hals van je hond. Haal het einde door de gesp en knip vervolgens de resterend band af op 5 cm van de gesp. De werkzame stof verspreidt zich via het huidvet over het hele lichaam. Daarom is het belangrijk dat de halsband de huid raakt. De band zit goed als er 2 platte vingers tussen de band en de hals van je hond passen. Ook mogen er niet te veel haren tussen de band en de huid zitten.

  Oudere honden hebben minder huidvet dan jonge honden. Hierdoor is het mogelijk dat de werkzame stof zich minder goed over de huid verspreidt. De werkzaamheid kan hierdoor vertraagd zijn, maar teken zullen gewoonlijk binnen 48 uur gedood zijn.

  Hoewel de werking van de halsband niet vermindert als deze af en toe in contact komt met water, dient de halsband te allen tijde verwijderd te worden vóórdat de hond gaat zwemmen of wordt gewassen. De werkzame stof van de halsband is schadelijk voor vissen en andere waterorganismen. Het is wenselijk om, gedurende de eerste 5 dagen dat de hond de halsband draagt, deze niet te laten zwemmen.

  Dosering

  Eén halsband per hond

  Niet te gebruiken bij (contra-indicaties)

  • Puppy’s jonger dan 7 weken oud
  • Honden met huidlaesies
  • Honden met een bekende overgevoeligheid voor pyrethroïden
  • Katten

  Inhoud

  1 stuk

  Werkzame bestanddelen

  Deltamethrin

  VET logo
 • Bijsluiters

Andere klanten kochten ook

Scalibor Protectorband ervaringen
 • Super tegen teken
  Door Bianca, maandag 29 april 2024

  Dit jaar (begin april 2024) al heel vroeg last van een tekenplaag op onze honden. dus maar snel even van deze Scalibor banden besteld. Deze heb ik vorig jaar ook al gekocht voor onze honden en werken goed. De eerste week vonden we tot 4 maal toe een dode teek op onze plavuizen en daarna was het helemaal over. Elke keer na de wandeling of spelen in de tuin controleer ik ze wel even maar tot nu toe geen teek meer te bekennen. Heel blij mee!

 • Effectief en langwerkend
  Door Marianne Hoogland, maandag 4 maart 2024

  Prima tekenband en ook nog effectief tegen zandvliegen, die in Zuid-Europa voorkomen.

 • Al jaren scalibor prima product.
  Door Carla, dinsdag 16 januari 2024

  Scalibor is een prima bescherming vooral als je met je honden naar het buitenland gaat.

 • scalibor
  Door Mariet Mraz, donderdag 23 november 2023

  Wij gebruiken al heel wat jaren de scalibor banden voor onze twee honden,2x per jaar krijgen ze een nieuwe om, ze gaan elk jaar ermee op vakantie naar Spanje , nooit problemen ermee gehad, het enige wat je in de gaten moet houden, dat is dat ze een half jaar goed werken ,dus dan ook omwisselen en je hebt nergens last van. top artikel!!!

 • Scaliborbandjes
  Door Cindy, vrijdag 23 juni 2023

  Het product is perfect voor wat het moet doen. Alleen voor ... uur bestellen en volgende dag in huis is niet waar. Reken op 3 a 4 dagen! Op zich geen probleem, als je het maar weet ivm kiezen van het afleveradres of ophaalpunt.