Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

Dettol

Dit product is niet langer verkrijgbaar.

Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Product Informatie

  Dit product is niet langer leverbaar. Bekijk hier geschikte alternatieven.

  Dettol

  Dettol, antisepticum en desinfectant voor het schoonmaken kennels en stallen, maar ook voor het reinigen van de handen en huid van de mens. Chloorxylenol is sinds vele jaren internationaal op de markt, het is zonder recept verkrijgbaar onder de merknaam Dettol. Het is verkrijgbaar als een geconcentreerde oplossing die voor gebruik moet worden verdund met water en dan kan worden gebruikt op de huid.

  Wat doet Dettol en waarbij wordt het gebruikt?

  Gebruik bij mensen: Voor het reinigen van de beschadigde huid. Ook kunt u het middel gebruiken voor het preventief reinigen van kleine wondjes.

  Gebruik bij dieren: Het gebruik van Dettol om schaaf- of snijwonden bij dieren te ontsmetten wordt afgeraden. Hierbij is de kans aanwezig dat het dier de vloeistof kan oplikken en Dettol is niet bedoeld voor orale inname.

  Omgevingsreiniger

  Voor het reinigen van stallen, kennels etc. mengt u Dettol met warm water.

  Hoe moet ik Dettol gebruiken?

  Verdun het middel eerst met water (meestal 1 deel lotion op 30 delen water) en breng het op de huid met een watje of schoon doekje. Vermijd contact met de ogen en laat het middel niet in de mond of neus komen, in verband met mogelijke irritatie. Als het toch in de ogen komt, spoel de ogen dan direct uit met water.

  Let op

  Om gezondheidsproblemen bij katten te voorkomen is het belangrijk gereinigde oppervlaktes binnenshuis goed na te spoelen met water, te laten drogen en ruimtes te ventileren voordat dieren teruggeplaatst worden. Orale opname moet vermeden worden.

Andere klanten kochten ook