Medicijnen en supplementen voor konijnen

Medpets beschikt over een ruim assortiment aan medicijnen en supplementen voor konijnen. De medicijnen en supplementen kunnen dienen ter verlichting, voorkoming of ter ondersteuning van uiteenlopende klachten. Konijnen kunnen net als honden of katten last hebben van wormen. In deze categorie vindt je daarom ook diverse ontwormingsmiddelen voor konijnen. Voedingssupplementen zijn verstandig om te geven aan je konijn na een operatie, ziekte of wanneer het konijn op leeftijd begint te raken. Enkele voorbeelden van mogelijke klachten zijn:

  • Pijnklachten
  • Urinewegproblemen
  • Problemen bij spijsvertering en darmflora
  • Overgewicht
  • Problemen met de vruchtbaarheid

Voedingssupplementen

Medpets beschikt over voedingssupplementen die de algehele gezondheid van jouw konijn ondersteunen. Je kunt er ook voor kiezen om jouw konijn voedingssupplementen te geven op een 100 procent natuurlijke basis. Deze voedingssupplementen bestaan enkel uit plantaardige bestanddelen waar geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen aan zijn toegevoegd. Een bekend supplement is de Critical Care. Dit voedingssupplement is geschikt voor slecht etende konijnen. De Critical Care Fine Grind is geschikt voor slecht etende konijnen die niet bereid of in staat zijn om zelf te eten als gevolg van een operatie, ziekte of ondervoeding. Let altijd goed op welke dosering je moet toepassen. Deze zijn in een doseertabel te vinden. Konijnen zijn gevoelig voor prikkels, dus dient de voeding met een spuit, kalm en behoedzaam toegediend te worden.

Ontworming en anti-parasiet

Konijnen kunnen last krijgen van parasieten zoals bijvoorbeeld vlooien, luizen en mijten. Ook is wormbestrijding soms noodzakelijk. Medpets beschikt over diverse anti-parasiet druppels en sprays en ontwormingsmiddelen.

Gewrichten

In sommige gevallen kunnen konijnen baat hebben aan voedingssupplementen die ondersteuning geven aan de gewrichten. Een bekend product dat hierbij helpt is Zeel. Zeel is een homeopathisch middel dat geschikt is voor zowel mens als dier. Het geeft ondersteuning aan de gewrichten en kan goed gecombineerd worden met Traumeel. Kijk in een doseertabel welke dosering er bij je konijn past.

Toon filters