Konijnenhok

Konijnen zijn actieve en speelse dieren die veel ruimte nodig hebben om te bewegen en lekker languit te kunnen liggen. Beweging is erg belangrijk voor een konijn. Het voorkomt overgewicht, gezondheidsproblemen en gedragsproblemen. De minimale ruimte die een konijn nodig heeft is 1 m2, maar liever 2 m2. Hoe groter, hoe beter. Om deze reden raden wij je aan om een konijnenhok te combineren met een ren of uitloop. Als een konijn veel ruimte tot zijn beschikking heeft, kan hij naar hartenlust rennen en binkies (luchtsprongen) maken. Het is ook belangrijk dat het verblijf hoog genoeg is en het dier gemakkelijk op zijn achterpoten kan gaan staan.

Medpets heeft verschillende konijnenverblijven van het merk Ferplast in het assortiment. De krolik verblijven van Ferplast hebben een handig koppelsysteem waarmee je de kooi kunt uitbreiden en jouw huisdier meer ruimte kunt geven. Het is voor het welzijn van het dier aan te raden om een verblijf in combinatie met een ren zoals Trixie Knaagdierpark met Afdeknet gebruiken en het dier een aantal uur per dag los te laten lopen in de kamer of tuin.

Inrichting

Een huisje om zich in terug te trekken, voer-, drinkbakje en een hooiruif behoren tot de standaard inrichting van een konijnenverblijf. In de natuur is het konijn het grootste deel van de dag bezig met het zoeken naar voedsel. Omdat thuis gehouden konijnen dit niet hoeven, is het belangrijk dat ze genoeg te doen hebben om verveling te voorkomen. Medpets heeft verschillende soorten speelgoed voor konijnen in het assortiment, van intelligentiespel tot knaagspeelgoed.

Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten