Service
Winkelwagen
Menu

Adaptil Calm Halsband

Kies je product (2 varianten)
Nu besteld, maandag in huis
€ 35,05 € 31,55

 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4.8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Adaptil Calm Halsband

  Honden kunnen last hebben van angst en/of spanning, bijvoorbeeld bij vuurwerk, onweer, een verandering van omgeving of een dierenartsbezoek. Hierdoor kunnen honden aan angst en/of spanning gerelateerd ongewenst gedrag vertonen. Hierbij kan gedacht worden aan gedrag als vernielzucht, veel blaffen en piepen, onzindelijkheid en overmatig likken. Hier vindt u meer informatie over angst, spanning en ongewenst gedrag.

  In sommige situaties is het van belang dat de hond wordt geholpen van de angst of spanning af te komen of hem in ieder geval te helpen zich beter te laten voelen. Adaptil Halsband kan hierbij helpen.

  DAP Halsband

  Adaptil Calm Halsband is een DAP Halsband. DAP staat ook wel voor Dog Appeasing Pheromone. Als teefjes melk geven, scheiden ze geruststellende feromonen - appeasing pheromones - uit. Deze feromonen hebben een geruststellende en rustgevende werking op de pups. Uit onderzoek is gebleken dat deze feromonen ook op latere leeftijd blijven bestaan. De producten van Adaptil bevatten een analoog van dit natuurlijke geruststellende feromoon van de hond.

  Werking van de Adaptil Calm Halsband

  Het product is zeer eenvoudig in gebruik en dient bij de hond te worden omgedaan zoals een vlooien- of tekenband. Door de lichaamstemperatuur van de hond wordt de halsband opgewarmd. De verwarming zorgt ervoor dat de feromonen in de directe omgeving van de hond verspreid worden. Aangezien verwarming essentieel is voor een goede werkzaamheid is het van belang dat de band goed in contact met het lichaam van de hond staat. Wanneer u de halsband te los om doet, kan het zijn dat de werkzaamheid niet optimaal is.

  Hoe lang werkt de Adaptil Halsband?

  Onder ideale omstandigheden is de Adaptil halsband ongeveer 4 weken werkzaam. Voor een optimaal resultaat dien je dit product 3-4 weken te gebruiken.

  Hoe snel werkt de Adaptil Halsband?

  De Adaptil Halsband werkt zodra de band de lichaamstemperatuur van de hond heeft bereikt. Dit is dus heel snel na het omdoen van de band. Voorwaarde is dus wel dat de halsband strak genoeg zit, met maximaal 2 vingers plat tussen de hond en de band. En daarnaast moet de Adaptil Halsband continu om blijven voor het beste effect.

  Inzetbaarheid

  De Adaptil Halsband is zeer geschikt voor pups en volwassen honden in spannende tijden. U kunt hierbij denken aan:

  • Het wennen aan een nieuwe omgeving (nieuw huis, onbekende bezoekers, pension)
  • De periode van socialisering (tot ongeveer 3 maanden leeftijd)
  • Onbekende en onvoorspelbare situaties
  • Angst buitenshuis (verkeer, andere honden, onweer, vuurwerk, etc.)

  Indien uw hond zowel binnens- als buitenshuis verschijnselen van spanning of ongewenst gedrag vertoont, raden wij aan de Adaptil halsband en de Adaptil verdamper te combineren.

  Adaptil is naast de halsband en verdamper ook verkrijgbaar als Adaptil spray en Adaptil tabletten. Hieronder kunt u zien welk product het beste is in te zetten in welke situatie.

  Afmetingen Adaptil Band

  • De Adaptil halsband Kleine Hond is geschikt voor pups en kleine honden met een halsomtrek van maximaal 37,5 centimeter.
  • De Adaptil Calm halsband Middelgrote en grote Hond is geschikt voor middelgrote en grote honden met een halsomtrek van maximaal 62,5 centimeter.
  Gebeurtenis om adaptil in te zetten: Adaptil verdamper Adaptil spray Adaptil halsband Adaptil tabletten
  Veranderingen in de omgeving, incidentele spanning ++
  Angst voor lawaai, onweer, vuurwerk* ++ + ++
  Transport ++ +
  Verhuizing ++ + +
  Dierenarts bezoek ++
  Socialisatie ++
  Alleen thuis blijven ++ +
  Nieuw gezinslid ++ +
  VET logo

Andere klanten kochten ook

Adaptil Calm Halsband ervaringen
 • 2
  Door Cor, dinsdag 20 juni 2023

  Werkt niet onze hond word er niet rustiger van

 • Erg teleurgesteld
  Door Eileen, zaterdag 21 januari 2023

  Op aanraden heb ik de chews EN de halsband gekocht voor mijn jack russel. Helaas veel geld uit gegeven voor iets wat helemaal niet werkt! Ik had ook geen hoge verwachtingen omdat het een hyper actieve jack russel is, maar ik hoopte op een klein beetje verschil. Maar nee, helemaal geen verschil

 • Verrast dat het werkt
  Door Erika, dinsdag 20 december 2022

  Onze hond is panisch, voor van alles, maar in het speciaal vuurwerk. Al van ene knal op kilometers afstand kruipt ze onder de bank. Nu de wat ouder wordt werd het te erg. Dankzij de halsband in combinatie met 2 kauw tabletten per dag is ze nu zover dat ze gewoon op haar plaats blijft liggen. En is het vluchtgedrag aardig onder controle. Ze reageert gewoonweg ‘kalmer’.

 • Eerste 2 weken werkte prima
  Door Mary, zondag 27 november 2022

  De eerste twee weken ging het prima met ons hondje. Ze was duidelijk meer kalm binnen en buiten. Helaas zagen wij na 2 weken dat ze toch weer angstig was aan het doen.. (artikel zegt om 30 dagen te werken). Nu na 4 weken halsband hebben wij de halsband verwijderd en ons hondje is hetzelfde als de afgelopen 2 weken. Er is wel een verschil te zien vóór en na het gebruik van het halsbandje. Daarom 4 sterren.

 • Voor ons schrikkerige hondje
  Door M. Den Hertog, vrijdag 1 juli 2022

  Onze hond was erg bang voor harde geluiden. Toen er een luchtdrukkanon in de omgeving voor het afweren van vogels op akkers was hij zo bang dat hij vaak niet naar buiten durfde. Na overleg met o.a. de dierenarts besloten we een feromonenband te kopen. De eerste dagen had die geen effect. Later leek het of de heftigste schrik wat afnam. Toch bleef onze hond schrikkerig en angstig, hoewel dat per dag verschillend was. De dierenarts raadde aan naast de band ook kalmerende druppels te gebruiken. Helaas had de band alleen voor onze hond dus niet het gewenste effect.