Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

Voedingssupplementen voor vogels

Medpets heeft verschillende supplementen en medicatie voor vogels. Het assortiment bevat producten voor verschillende soorten vogels, waaronder parkieten, kanaries, papegaaien en (sport)duiven.

Meer informatie

1 - 24 van 107 Producten

Naast hoofdvoeding en bijvoeding zijn supplementen een belangrijk onderdeel van de voeding voor je vogel. Vitamines en mineralen zorgen voor een goede conditie van bijvoorbeeld de bevedering, darmen en botten. De voeding van vogels kan variëren per soort vogel. De basisvoeding voor zaadeters bestaat uit een mengeling van verschillende soorten zaden. Variatie in de voeding is hierbij belangrijk. De basisvoeding kun je aanvullen met grit, fruit, noten, kalksteen, eivoer en pellets.

Supplementen

Naast de basisvoeding zijn er verschillende supplementen die de gezondheid van je vogel ondersteunen. Zo zijn er diverse middelen die een positieve bijdrage leveren aan de darmen en spijsvertering, zoals Cisaral Drops, Gezasept, Bene-Bac Plus en Actieve Houtskool. Er zijn daarnaast ook producten die jouw vogel voorzien van extra vitamines en mineralen voor een goede gezondheid en weerstand, waaronder Gistocal, Topet Aminovit en Multivit. Als je vogel last ondervindt van de luchtwegen of de ogen zijn er ook specifieke middelen in ons assortiment. Zo vindt je voor elke aandoening wel een geschikt middel.

Verzorging

Het is belangrijk om dagelijks even te controleren of alle vogels er goed en gezond uitzien. Hierbij controleer je ook op luizen, mijten en andere parasieten. Vogels kunnen parasieten hebben, zoals vlooien, luizen, mijten en wormen. Deze kunnen veel jeuk veroorzaken en een slechte conditie. Voor de behandeling van parasieten bij vogels heeft Medpets verschillende middelen:

  • Tegen wormen: Fenbendrops, Iverquantel, Beaphar Wormmiddel en Meranox
  • Tegen mijten en luizen: Anti Veerluis, Ecto Spray, Beaphar Parasita, No Insect Spray
  • Tegen mijten, schurft, kalkpoten en luizen: Iverdrop
  • Combinatie wormen en mijten/luizen: Anti-Parasiet Vogel, Iverspot

Oropharma producten

Oropharma heeft een groot assortiment aan supplementen voor vogels. De supplementen dragen bij aan een optimale gezondheid.

Herstel

Er zijn verschillende producten die vogels ondersteunen bij herstel en bijdragen aan een goede afweer en het behoud van een goede conditie. Zo helpen ze vogels die zich in moeten spannen, zich niet lekker voelen of in de groeifase zitten , met extra voedingsstoffen. Sportduiven ondersteun je hiermee tijdens en na een zware vlucht. Het geeft duiven energie om de vlucht goed door te komen en om te herstellen.

Rui en kweek

Daarnaast zijn er ook producten die ondersteuning geven tijdens de rui en tijdens de kweek. Zo ondersteunt Avi Chol een goede leverwerking en draagt het bij aan een goede rui.

Maag/darmen/spijsvertering

Er zijn ook supplementen voor de spijsvertering en darmflora. Zo is Probi-Zyme een combinatie van probiotica en verteringsenzymen en draagt Oro Digest bij aan een optimale vertering.