Verkoeling - Zwemmen

Warme zomermaanden

Oververhitting kan erg gevaarlijk zijn voor de gezondheid van honden. Honden hebben namelijk vrijwel geen zweetklieren. Ze kunnen hun lichaamstemperatuur alleen reguleren door te hijgen of door te zweten via hun voetkussentjes. Een hond kan op deze manier echter maar een klein deel van zijn overtollige lichaamswarmte kwijt. Daarom zijn honden gevoelig voor een hitteberoerte, wat kan leiden tot blijvende schade aan organen, een coma of in ernstige gevallen zelfs een overlijden. Deze categorie bevat een erg breed aanbod verkoelingsproducten die je hond zal ondersteunen tijdens de warme zomermaanden. Deze categorie bestaat uit een aanbod hondenzwembaden, verkoelingsmatten, waterspeelgoed en zwemvesten. Op zoek naar tips om jouw hond te verkoelen? Bekijk dan eens ons blog: Verkoeling voor je huisdier

Hondenzwembad

Medpets heeft meerdere hondenzwembaden in het assortiment. Deze zwembaden zijn allemaal makkelijk op te zetten en geven jouw hond een plekje om lekker af te koelen tijdens warm weer. Alle zwembaden zijn gemaakt van sterk kunststof en zijn beschikbaar in drie verschillende maten, waardoor er voor elk hondenras een passend zwembad is.

Koelmat voor je hond

Er zijn verschillende koelmatten en dekens voor honden waar de hond op kan liggen tijdens warme dagen, na inspanning of bijvoorbeeld tijdens het reizen. Ook biedt een koeljacket of koelband verkoeling bij hitte. Deze honden koelmatten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en groottes en kunnen gebruikt worden in een auto, in manden, bedden, benches of gewoon op de grond. De koelmatten werken door middel van lichaamscontact en daardoor heb je geen water, elektriciteit of vriezer nodig. Ideaal dus een koelmat voor je hond.

Waterspeelgoed

Medpets heeft een groot aanbod waterspeelgoed in het assortiment. Denk hierbij aan verschillende speelballen, waterfonteinen, frisbees en nog veel meer. Veel van dit speelgoed is vulbaar met water of kan op water drijven. Al met al zal dit waterspeelgoed zorgen voor het nodige amusement tijdens de warme zomermaanden.

Zwemvesten

Zwemvesten bieden jouw hond meer veiligheid in en rondom het water. Erg functioneel tijdens het zwemmen, spelen, trainen of tijdens een bootreis. Medpets heeft drie verschillende zwemvesten in het assortiment, met elk hun eigen kleur of grootte. De pasvorm is erg belangrijk bij een zwemvest, want je wilt natuurlijk dat het vestje goed zit.