Verkoeling - Zwemmen

Oververhitting kan erg gevaarlijk zijn voor de gezondheid van honden. Honden hebben namelijk vrijwel geen zweetklieren. Ze kunnen hun lichaamstemperatuur alleen reguleren door te hijgen of door te zweten via hun voetkussentjes. Een hond kan op deze manier echter maar een klein deel van zijn overtollige lichaamswarmte kwijt. Daarom zijn honden gevoelig voor een hitteberoerte, wat kan leiden tot blijvende schade aan organen, een coma of in ernstige gevallen zelfs een overlijden.

Er zijn verschillende koelmatten- en dekens waar de hond op kan liggen tijdens warme dagen, na inspanning of bijvoorbeeld tijdens het reizen. Ook biedt een koeljacket of koelband verkoeling bij hitte.

Het SeaDog Zwemvest is geschikt voor honden die graag zwemmen of die mee gaan varen op de boot. Met het zwemvest blijft de hond goed drijven, zodat jouw hond niet verdrinkt omdat hij (over)vermoeid is geraakt door het zwemmen, het koud heeft of bijvoorbeeld van de boot is gevallen. Daarnaast valt het vest goed op vanwege de felle kleur, zodat je jouw hond niet uit het oog zal verliezen.

Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten