Service
Winkelwagen
Menu

Lente in je bol!

Het begin van de lente staat weer voor de deur. De dagen worden langer, de temperaturen stijgen, en de vogeltjes beginnen weer te fluiten. Ook voor onze lieve huisdieren betekent dit een frisse start. Ze mogen weer meer naar buiten en kunnen genieten van de eerste zonnestralen. Het is weer tijd voor zwemmen en lange wandelingen. Met de komst van de lente laten veel huisdieren hun wintervacht los, en worden beestjes zoals teken en vlooien weer actief. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Bij Medpets hebben we alles wat je nodig hebt om jouw huisdier optimaal te laten genieten van de lente.

Lente

Frisse start voor jouw huisdier

De lente is weer begonnen en dit brengt niet alleen bloeiende bloemen en warmere temperaturen met zich mee, maar ook de perfecte gelegenheid om samen met je huisdier van de buitenlucht te genieten. Het seizoen opent de deuren naar allerlei activiteiten die zowel jij als je harige vriend zullen waarderen. Of het nu gaat om ontspannen wandelingen in het park, verfrissende zwempartijen, energieke jogsessies of ontspannen fietstochtjes - de lente nodigt uit tot actie en avontuur. Dus trek die wandelschoenen aan, haal de fiets uit de schuur en maak je klaar voor een seizoen vol plezier en gezonde beweging samen met je trouwe metgezel. De lente is het perfecte moment om de band met je huisdier te versterken terwijl jullie samen de buitenwereld verkennen.
Sporten met je huisdier

Tijd om naar buiten te gaan!

Waar moet je op letten?

Met de opkomst van de lente zijn er enkele belangrijke aandachtspunten voor het welzijn van je huisdier. Controleer regelmatig op teken en vlooien, omdat deze in warmer weer actiever worden. Daarnaast ondergaan huisdieren veranderingen in hun vacht tijdens de lente; extra borstelen helpt bij het verwijderen van losse haren en bevordert een gezonde vacht. Vergeet niet om aandacht te besteden aan de vogels in de tuin. Bekijk deze blog om te lezen wat je kunt doen voor de vogels in de tuin. Huisdieren kunnen nieuwsgierig rond snuffelen, maar zorg ervoor dat ze de vogels niet verstoren.

Ten slotte, houd rekening met hooikoorts bij dieren. Sommige huisdieren kunnen allergisch zijn voor pollen en ervaren symptomen zoals jeukende ogen en een loopneus. Raadpleeg de dierenarts als je vermoedt dat je huisdier last heeft van hooikoorts en bespreek mogelijke behandelopties. Met deze aandachtspunten kun je samen met je huisdier zorgeloos van de lente genieten.

De beste verzorging voor jouw huisdier

Vlooien en Teken

Met de lente komt ook het seizoen waarin vlooien en teken weer actief worden, dit vereist extra aandacht voor onze geliefde huisdieren. De stijgende temperaturen en vochtige omgeving bieden ideale omstandigheden voor deze vervelende beestjes om zich te vermenigvuldigen. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige maatregelen die je kunt nemen om je harige metgezellen te beschermen. Regelmatig kammen en controleren van de vacht is een manier om vlooien en teken snel op te sporen. Daarnaast zijn er verschillende preventieve behandelingen beschikbaar, zoals spot-on behandelingen, vlooien- en tekenhalsbanden en orale medicijnen die je dierenarts kan aanbevelen. Het is van belang om een geschikt product te kiezen dat past bij het type huisdier en de specifieke behoeften. Door proactief te zijn en aandacht te besteden aan zowel je huisdieren als hun omgeving, kun je een comfortabele en gezonde leefomgeving voor hen creëren, zelfs tijdens het actieve vlooien- en tekenseizoen.
Video Teken en vlooien

Alles om je voor te bereiden op het voorjaar!

Meer tips

De lekkerste snacks voor jouw huisdier

4 handige tips voor de lente met je huisdier

Tip 1: Hooikoorts?

Wist je dat in de lente ook het pollenseizoen weer van start gaat? Ook bij onze honden, katten en paarden komt steeds vaker hooikoorts voor. Dit is een allergie tegen het stuifmeel van bloeiende planten, grassen en bomen. Net als bij mensen kunnen dieren hier diverse klachten door krijgen. Denk hierbij aan droge ogen, jeuk, een loopneus en niezen. Wees hier dus alert op en start op tijd om jouw dier te ondersteunen. Kijk hier wat je kunt doen als je jouw hond, kat of paard verdenkt van hooikoorts.

Tip 2: Beweeg samen met je hond!

Niks leukers dan samen bewegen en de lente leent zich hier perfect voor! Het zonnetje gaat weer schijnen, maar het is nog niet te warm om echt actief te zijn.

Hou je van wandelen? Dan kun je via Natuurmonumenten verschillende leuke wandelroutes vinden die je samen met je hond kunt doen. Ga je liever fietsen met je hond? Zorg dan voor een goede warming- up en cooling-down en plan voldoende rustdagen in. Is jouw hond niet gewend om te fietsen start dan nu alvast met het opbouwen ervan. Lees hier meer over in onze blog over fietsen met je hond. Met de Trixie fiets-set kun je beide handen aan het stuur houden tijdens het fietsen. Wel zo veilig!

Kies jij meestal voor de langste fietsroutes? Neem je viervoeter dan gezellig mee achter je fiets in een fietskar, zo kunnen jullie er wel samen op uit maar hoeft je hond niet het hele stuk te rennen.

De lente is ook het ideale seizoen om aan jullie conditie te werken door lekker te gaan hardlopen. Kan jouw hond niet los mee? Gebruik dan een heupriem die je om je middel draagt. Ook met hardlopen is het belangrijk om dit rustig op te bouwen, zowel voor jezelf als voor je hond. Er zijn verschillende hardloopschema’s online te vinden. Kijk hierbij goed naar de leeftijd van jouw hond en raadpleeg je dierenarts om te zien of jouw hond al mag hardlopen.

Tip 3: Warmere dagen!

Nu de temperatuur buiten weer omhoog gaat is het goed om hier op voorbereid te zijn. Laat je hond nooit alleen in de auto achter maar neem je hond mee of laat hem thuis. Ga je eropuit met je hond zorg dan altijd voor voldoende drinkwater. Met de handige Nobby drinkfles heb je altijd water en een kommetje bij de hand.

Tip 4: Grasaren!

De meest beruchte grassoort voor je hond. Grasaren zien er erg onschuldig uit maar hebben kleine weerhaakjes waardoor ze makkelijk in de vacht van je hond blijven zitten. De grasaar kruipt daar verder de vacht van je hond in en nestelt zich in de huid. Dit geeft veel pijn en ongemak. Vermijdt plekken met grasaren tijdens het wandelen en controleer altijd je hond na de wandeling. Verwijder grasaren uit de vacht voor ze de huid bereiken!

Tuindieren