Service
Winkelwagen
Menu

Kleindieren

Ook voor kleinere huisdieren, zoals konijnen, knaagdieren, reptielen en amfibieën ben je bij Medpets aan het juiste adres! Ons uitgebreide assortiment bestaat onder meer uit geneesmiddelen, voer, verzorgingsproducten, benodigdheden en nog veel meer!

Lees meer

Populaire producten

Populaire merken

Gerelateerde artikelen

Meer tips

Alles voor de gezondheid van je kleindier

Ook voor kleinere huisdieren, zoals konijnen, knaagdieren, reptielen en amfibieën ben je bij Medpets aan het juiste adres! Ons uitgebreide assortiment bestaat onder meer uit geneesmiddelen, voer, verzorgingsproducten, benodigdheden en nog veel meer!

Hygiëne – Omgeving

Nadat jij of je kinderen lekker hebben geknuffeld met jullie geliefde dier, is het verstandig om de handen te wassen. Dieren kunnen immers ziektekiemen met zich meedragen. De kans dat je er daadwerkelijk ziek van wordt is klein, maar voorkomen is altijd beter dan genezen!

Voor je dier

Natuurlijk wil je ook je dier beschermen tegen invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan ongedierte als vliegen, vlooien en teken. De Stop! Animal Bodyguard Vlooienshampoo bestaat uit een natuurlijke formule die jouw konijn, cavia, hamster of fret kan beschermen tegen vlooien en teken. De pels of vacht van je knager of konijn is vaak een verzamelplaats voor vuil, allergenen en schadelijke micro-organismen. De All Friends Animal Allergen Spray is een probiotische allergenen spray die actief allergenen verwijdert, zorgt voor een gezonde microflora in de omgeving en het risico op ziektekiemen verlaagt.

Voor de omgeving

Het verblijf van je huisdier kan een broedplaats zijn voor ongedierte, bacteriën en ongewenste geurtjes. Daarnaast kunnen alle dierenverblijven zorgen voor geuroverlast. Reinig daarom regelmatig het dierenverblijf met een schoonmaakmiddel als Capturine Pets Bio-Cleaning. Dit biologische schoonmaakmiddel is onschadelijk voor mens, dier en milieu. Heeft jouw huisdier zelf een ongelukje gehad? Met Odorcide verwijder je nare geurtjes van bijvoorbeeld urine, uitwerpselen of braaksel. Het is aan te raden bij elke schoonmaakbeurt ook de benodigdheden weer fris te laten ruiken, denk aan de waterfles of voerbak.

Knaagdieren en konijnen

Zoek je een bepaalde soort voeding voor je knager of konijn, of wil je hem verwennen met wat lekkers? Bij Medpets vind je een grote selectie voedingen en traktaties, speciaal voor jouw huisdier. Hier vind je bekende merken terug waaronder Versele-laga, Beaphar en Vadigran. Ook wanneer je jouw kleine dier wat extra wil ondersteunen, vind je hier verschillende medicijnen en voedingssupplementen ter ondersteuning van de gezondheid. Zo zijn er onder andere de Cisaral Drops die de darmgezondheid van jouw knager of konijn kunnen bevorderen.

Is het hok van je konijn of de kooi van jouw knager volledig uitgerust met alle benodigdheden die hij nodig heeft? Bij Medpets kun je terecht voor allerlei soorten bodembedekkers, accessoires en andere toebehoren voor in het dierenverblijf. Denk aan handige voerbakken, drinkflessen en reismandjes. Deze reismandjes zijn erg handig voor een bezoekje naar de dierenarts. Natuurlijk mag een tijdverdrijvend speeltje daar niet bij ontbreken. Met het smakelijke Esve Lentehuis verveelt jouw huisdier zich geen moment! Om je knaagdier of konijn actief te houden, zijn er verschillende speeltjes die je kunt vullen met snoepjes. Nu wordt het spelen nog leuker!

Vachtverzorging

Het regelmatig borstelen van een konijn of knaagdier is aan te raden tijdens de ruiperiode. Voor langharige kleindieren is het verstandig dit regelmatig over het gehele jaar te doen. Voor kleindieren zijn er verschillende kammen en borstels om de vacht goed te verzorgen. Zo is de FURminator voor kleine dieren speciaal ontworpen voor konijnen en fretten om mogelijk haarballen en spijsverteringsproblemen helpen te voorkomen.

Reptielen – Amfibieën

Medpets beschikt ook over diverse geneesmiddelen, verzorgingsproducten en voedingssupplementen voor reptielen en amfibieën. Heb je de gave producten van Exo Terra al bekeken? Hier vind je alle toebehoren voor het terrarium, waaronder rivierzand, bodembedekkers, rotsen, planten, filters, thermometers, luchtvochtigheidmeters en andere handigheden.

Exo Terra heeft ook verschillende voedingen voor reptielen in haar assortiment, voor onder andere waterschildpadden en leguanen. Mocht je een heerlijke snack willen geven aan je reptiel, dan zijn er handige voedertangen. De Exo Terra Tweezers Bamboe Voederpincet is gemaakt van milieuvriendelijk bamboe. Zeer geschikt voor het voeren van levende of ingeblikte insecten. Doordat de pincet van bamboe is, kun je wondjes aan de mond voorkomen en draagt het bij aan het verminderen van spanningen.