Riemen, halsbanden en tuigjes voor honden

Op het moment dat jij met je hond aan de wandel gaat, moet je hem kunnen aanlijnen. Daar zijn talloze opties voor. Halsbanden, hoofdhalsbanden, tuigjes, riemen, rollijnen, sliplijnen… We kunnen nog wel even doorgaan! Belangrijk is om te kiezen voor een praktische en diervriendelijke methode. Daarnaast heeft jouw viervoeter natuurlijk ook zijn eigen voorkeur. Medpets heeft een grote selectie halsbanden, riemen en tuigjes. In deze categorie vind je ongetwijfeld een item wat zowel goed bij jou als je harige vriend past!

hondenhalsband

Halsbanden

Een halsband omvat alléén de nek van je hond. Dat is fijn voor je hond, omdat je hem niet in zijn bewegingsvrijheid beperkt. Er zijn verschillende soorten halsbanden verkrijgbaar. Zo kun je gaan voor een klassiek halsbandje, zoals de Ruffwear Headwater Collar. Wil je dat iedereens ogen op jou en je hond gericht zijn tijdens het wandelen? Ga dan voor een super-de-luxe halsband als de Hunter Halsband Cody, die gemaakt is van exclusief bizonleer. Er zijn bovendien stoere bandana’s, lichtgevende halsbandjes, hoofdhalsbanden en anti-blafhalsbanden verkrijgbaar.

Halsbanden zijn fijn omdat ze jouw hond veel bewegingsvrijheid bieden. Het wordt nadelig als jouw hond geneigd is om hard aan de lijn te trekken. Trekt jouw hond hard aan de lijn, dan wordt al die kracht opgevangen door zijn nek, met nekblessures als gevolg. Een halsband is dan waarschijnlijk niet de meest ideale oplossing.

Tuigje hond

Tuigjes, zoals het Easywalk Hondenharnas, omvatten de borstkas van jouw hond. Wanneer jouw hond aan de lijn trekt, worden de krachten over de gehele borstkas verdeeld. Er is een scala aan tuigjes in verschillende modellen, soorten en maten. Er is bijna geen een tuigje dat iedere hond past. Welke pasvorm jouw hond het beste past, hangt van verschillende factoren af. Denk bijvoorbeeld aan lichaamsbouw, maar ook de persoonlijke voorkeur van je hond. In het artikel Hoe weet ik welke maat mijn huisdier nodig heeft? geven we tips hoe je jouw hond het beste kunt opmeten.

Riemen

Heb je een keuze gemaakt tussen een halsband of tuigje, dan is het nu tijd om een goede hondenriem uit te zoeken voor je hond. Hoe gedraagt jouw hond zich aan de lijn? Hoe groot is je hond? Ga je voor een lange of korte lijn? Allemaal zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je een hondenlijn gaat uitzoeken. Gelukkig ben je bij Medpets aan het juiste adres met meer dan 70 hondenriemen!

Klassieke hondenriem

De klassieke hondenriem is simpel maar praktisch en in verschillende lengtes en materialen verkrijgbaar. Woon je in de stad? Dan kun je beter een korter exemplaar aanschaffen. Hebben jullie meer ruimte en dus meer vrijheid? Dan kan een lange riem uitkomst bieden. De EzyDog Vario 4 Lijn is een eenvoudige maar functionele riem die in lengte verstelbaar is.

Rollijnen

Populaire hondenriemen zijn de rollijnen van Flexi. Deze rollijnen zijn voorzien van een automatisch oprolbare hondenriem. Zo kun je gemakkelijk anticiperen op elke situatie waarin je met je hond terecht komt, door de lijn direct korter of langer te maken. Door het handvat ligt deze riem altijd comfortabel in je hand.

Slip- of jachtlijn

Een slip- of jachtlijn is zowel een riem als halsband. Daarmee is het ook een van de snelste en simpelste manieren om je hond aan te lijnen. Deze lijn heeft twee lussen, één voor jouw hand en één voor om de nek van jouw hond. Let er wel op dat de lijn een zogenaamde veiligheidsstop heeft! Zo kun je voorkomen dat de halsband-lus te klein of juist te groot wordt voor je hond. Deze lijn is ideaal als jouw hond helemaal los mag lopen. Bekijk hier onder andere de Rebel Petz Trainingslijn.

Led halsband

Een led halsband voor je hond in de wintermaanden is erg handig tijdens het wandelen. Led halsbanden zijn gemakkelijk om de hals van je hond te bevestigen en door de bij geleverde usb kabel snel op te laden voor de volgende wandeling.

Toon filters