Service
Winkelwagen
Menu

Rollijn

Wanneer je je hond wat meer vrijheid wilt geven, kan een rollijn een goede oplossing zijn. Rollijnen rollen vaak automatisch op waardoor je de lijn direct korter of langer kunt maken, afhankelijk van de situatie. Daarnaast zijn rollijnen vaak voorzien van ergonomische handgrepen waardoor ze ook comfortabel zijn voor het baasje!

Meer informatie

1 - 14 van 14 Producten

Welke rollijn is het beste voor mijn hond?

Welke rollijn je het beste kunt kiezen is afhankelijk van het formaat van je hond en de gewenste lengte van de rollijn. De rollijnen van Flexi zijn erg populair en rollen automatisch op. Hierdoor kun je de lijn direct korter of langer maken. Voor kleine honden is het belangrijk om een rollijn te kiezen die lichter van gewicht is om te voorkomen dat de riem te zwaar wordt voor de hond.

Rollijn grote hond

Voor grote honden is het belangrijk om een stevige rollijn te kiezen zoals de KONG Retractable Leash Ultimate. Deze riem heeft een lengte van 5 meter en is geschikt voor honden tot 70 kg! Grote honden hebben veel meer kracht waardoor een stevige rollijn essentieel is. Wanneer je op zoek bent naar een langere rollijn voor grote honden is de Flexi Rollijn New Comfort in maat L ideaal. Deze rollijn heeft een lengte van 8 meter en is geschikt voor honden tot 50 kg.

Flexibiliteit

Bij gebruik van een rollijn krijgt je hond, in tegenstelling tot een traditionele riem, meer vrijheid om de omgeving te verkennen terwijl ze toch aangelijnd zijn. Houd altijd extra goed toezicht wanneer je gebruik maakt van een rollijn. In tegenstelling tot een traditionele lijn is het met een rollijn moeilijker om je hond onder controle te houden in gevaarlijke situaties. Het is ook belangrijk om de rollijn tijdig te vervangen om gebreken te voorkomen met gevaarlijke situaties als gevolg.

Verstelbaar in lengte

Een rollijn is voorzien van een mechanisme waardoor de lijn zichzelf terug inrolt waardoor je de lengte van de lijn gemakkelijk kunt aanpassen aan de omgeving door middel van een vergrendelingsmechanisme. Zo kun je je hond kort houden in drukke gebieden of juist meer vrijheid geven wanneer daar ruimte voor is.

Duo rollijn hond

Wanneer je twee honden hebt, is de Wigzi Dual Doggie 3.0 ideaal! Deze rollijn geeft je de mogelijkheid om twee honden tegelijk uit te laten zonder dat de lijnen in de knoop gaan.

Trekkende honden

Trekt jouw hond veel? Dan is een rollijn wellicht niet de juiste keuze. Er staat altijd spanning op een rollijn waardoor je hond leert dat hij door te trekken meer lijn krijgt. Wil je jouw hond af en toe toch wat meer vrijheid geven? Dan kan een sleeplijn een goede uitkomst zijn.