Chevivit

De E-Selen orale gel van Chevivit is speciaal ontwikkeld voor paarden om zo het tekort aan vitamine E, selenium en Omega 3-vetzuren te voorkomen. Dit supplement zorgt ervoor dat de aanwezige ingrediënten goed opgenomen kunnen worden. Verder is het erg gemakkelijk om dit supplement aan je paard te geven. Met behulp van een handig doseerpompje kun je precies de juiste dosering toevoegen aan de maaltijd van jouw paard. Verder voorkomt dit ook verspilling. Zo kun je met één fles tot wel 4 maanden jouw paard dagelijks de E-Selen geven.

Krijgt mijn paard voldoende vitaminen en mineralen binnen?

Als jouw paard dagelijks gras kan eten, krijgt hij de meeste vitaminen en mineralen binnen. Echter, wanneer jouw paard uitsluitend op hooi leeft, kan er een tekort aan vitamine E ontstaan. De aanwezigheid van vitamine E kan namelijk afnemen naarmate het hooi ouder wordt. De stof Selenium wordt verder ook steeds minder aangetroffen in de Nederlandse bodem. Hierdoor kan er een tekort onstaan van selenium in het gras of hooi.

Vitamine E en selenium

Zowel vitamine E als selenium dragen bij aan de afvoer van spierafvalstoffen. Verder draagt vitamine E bij aan een goed huidoppervlakte reliëf en een goed vochtgehalte van de hoorlaag. Bij een tekort aan vitamine E en selenium zal er verslechtering optreden bij de spieren. Zo kan er spierstijfheid ontstaan.

Waarvoor kun je dit supplement gebruiken?

  • Ter ondersteuning van stijve of stramme spieren
  • Ter bevordering van de prestaties en belastbaarheid tijdens trainingen
  • Verwijdert vrije radicalen die schadelijk kunnen zijn voor de lichaamscellen. Dit supplement werkt als een antioxidant.
Toon filters