Service
Winkelwagen
Menu
Profiteer nu tijdelijk van 10% korting op snacks met kortingscode MEDPETSEK10 Lees meer

Puur Magnesium

Kies je product (2 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 19,60
(€ 130,67 / kg)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Puur Magnesium

  Puur Magnesium bevat een essentieel mineraal dat van belang is bij vele processen in het lichaam. Magnesium stimuleert ontspanning bij katten, honden en paarden. Ideaal als jouw dier last heeft van stramme spieren na een training.

  Puur Magnesium hond en kat

  Magnesium is geschikt voor zowel honden als katten. Magnesium is goed voor het concentratievermogen en speelt een rol bij het behouden van soepele spieren en voor het behoud van sterke botten. Hierdoor helpt magnesium jouw dier niet alleen om zich te ontspannen, maar ook om het voldoende energie te geven. Voor honden en katten is de 150 gram het meest geschikt. Deze variant bevat een maatschepje van ongeveer 1 gram, waardoor het makkelijk te doseren is.

  Puur Magnesium paard

  Puur Magnesium paard is geschikt voor paarden en pony’s. Het kan net zoals bij hond en kat ingezet worden ter ondersteuning voor het behouden van soepele en sterke spieren. Een magnesiumtekort kan vervelende blessures opleveren. Met Puur Magnesium laat je stramme spieren na bijvoorbeeld een training weer sneller ontspannen. Heb jij een paard wat kijkerig en schrikachtig is, dan kan extra magnesium je paard weer laten ontspannen. De variant van 500 gram is het meest geschikt voor paarden, gezien de dagelijkse dosering die je aan jouw paard geeft. Deze variant bevat een maatschepje van ongeveer 5 gram.

  Puur Magnesium dosering

  Dosering    
  Doeldier Aantal keren per dag Optimale dosering
  Kat en hond < 10 kg 1-2 maal daags ½ maatschep van 1 gram
  Hond 10-25 kg 1-2 maal daags 1 maatschep van 1 gram
  Hond > 25 kg 1-2 maal daags 1½ maatschep van 1 gram
  Pony 2 maal daags 2/3 maatschep van 5 gram
  Paard 2 maal daags 1 maatschep van 5 gram
  1 maatschep = circa 1 g = circa 5 g

  Let op! Het maatschepje in de kleine verpakking heeft een andere inhoud dan die in de grootverpakking. Kijk dus goed welke verpakking het meest gebruiksvriendelijk is.

  Hoe gebruik je Puur Magnesium?

  Puur Magnesium mag door de voeding gegeven worden. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. Bij dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
  Indien het niet toepasbaar is om meerdere malen per dag een dosering te geven, is het ook mogelijk om de gehele dagelijkse dosering in één keer te geven of om de dag. Houd rekening met het feit dat eventuele resultaten pas later kunnen optreden.

  Behandelingsduur

  In een acute situatie is de behandelingsduur relatief kort. Variërend van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enkele dagen door totdat de klachten volledig over zijn.
  Bij langdurig ongemak is het effect over het algemeen zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering is het raadzaam om over te gaan naar een onderhoudsdosering. Dit is de helft van de aanbevolen dosering. Het mag blijvend gegeven worden, daarbij is het van belang om na 6 tot 8 weken behandeling een stopweek van 7 dagen in te lassen. Na deze 7 dagen kan je opnieuw beginnen. Zo wordt de prikkel opnieuw aangeboden aan het lichaam.

  Samenstelling

  Magnesiumcitraat. Per 1 gram: 160 mg Magnesium (als magnesiumcitraat).

  De samenstelling van hond/kat en paard is gelijk, alleen de inhoud van de verpakking is groter omdat de dagelijkse dosering voor een paard aanzienlijk hoger is. Je kunt er bij regelmatig gebruik dus ook voor kiezen om de grotere verpakking (500 gr.) te gebruiken voor jouw hond of kat.

  Bewaren

  Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

  VET logo

Andere klanten kochten ook

Puur Magnesium ervaringen
 • Prima
  Door Ak, dinsdag 11 april 2023

  Prima

 • Nog te kort aan het geven om te oordelen
  Door Anita, dinsdag 21 maart 2023

  Nog te kort aan het geven om te oordelen

 • Geweldig product
  Door Angelique Holshuijsen, vrijdag 1 juli 2022

  Goed product Gebruik het voor 16 jarige poes ze loopt steeds beter

 • dit spul werkt perfect tot nu toe
  Door a.v.rijsbergen , woensdag 27 april 2022

  tot nu toe werkt het goed dus we gaan afwachten of dit zo blijft

 • Martha
  Door Martha, zaterdag 24 juli 2021

  Nog geen oordeel,ik gebruik het nog te kort