Service
Winkelwagen
Menu

Puur Psyllium

Kies je product (2 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 19,95
(€ 133,00 / kg)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Puur Psyllium

  Psyllium wordt gezien als één van de beste bronnen van vezels. Vezels ondersteunen de darmpassage. Psyllium zorgt voor een zachtere darminhoud wanneer het het met water of extra nat voer gegeven wordt. Geef je het bij te dunne ontlasting rechtstreeks of over de reguliere voeding? Dan helpt het om de ontlasting dikker te maken.

  Naast te dunne en vastzittende ontlasting kan Psyllium ook de gevoelige darmen ondersteunen. Wetenschappelijke studies tonen aan dat haarbalvorming in de maag van de kat (eventueel ook bij de hond) door het gebruik van Psyllium op een natuurlijke manier uitgescheiden kan worden. Toevoeging van Psyllium bevordert een goede darmwerking.

  Puur Psyllium hond en kat

  Psyllium is geschikt voor zowel honden als katten. Psyllium hond ondersteunt de darmwerking van jouw hond. Het draagt ook bij aan een vol gevoel en ondersteunt de bloedsuikerspiegel. Psyllium voor jouw kat is hetzelfde inzetbaar als voor honden. Bij katten is het ook een fijn product om in te zetten voor de afvoer van haarballen. Voor honden en katten is de 150 gram het meest geschikt. Deze variant bevat een maatschepje van 2 gram, waardoor het makkelijk te doseren is.

  Puur Psyllium paard

  Puur Psyllium paard is geschikt voor paarden en pony’s. Het kan net zoals bij hond en kat ingezet worden ter ondersteuning van de darmen en het verzadigingsgevoel. Daarnaast onderseunt Psyllium Paard ook jouw paard die zand eet. Door het eten van gras, een pluk hooi van de grond of een handje muesli kan jouw paard zand naar binnen krijgen. Dit kan voor klachten zorgen. Je kunt in dit geval Psyllium aan jouw paard voeren. Dit product voert het zand af. Bij het vermoeden van zand eten, herhaal je de psyllium kuur. De variant van 350 gram is het meest geschikt voor paarden, gezien de dagelijkse dosering die je aan jouw paard geeft.

  In het kort

  • Geschikt voor honden, katten en paarden
  • Ter ondersteuning van de darmbeweging
  • Bij te dikke en te dunne ontlasting
  • Bij zand eten
  • Ontgiftend
  • Alleen de vliesjes van het vlozaad

  Hoe gebruik je Puur Psyllium?

  Geef je het bij te dunne ontlasting? Geef dit product dan over het voer of met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond verdund met een beetje water.
  Geef je het bij te harde ontlasting? Geef het dan met wat extra water of door extra nat gemaakt voer. Puur Psyllium geef je 1 tot 2 x daags in onderstaande dosering. Bij verbetering mag je overgaan op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de normale dosering. In het begin kan ook een hogere dosering nodig zijn. Je verlaagt de dosering bij verbetering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

  Dosering Puur Psyllium hond en kat

  Psyllium Hond en Psyllium Kat geef je 1 tot 2 x daags. De hoeveelheid hangt af van het gewicht van jouw hond of kat. 1 maatschep bevat ongeveer 2 gram.

  DoseringPuur Psyllium Hond/Kat
  GewichtDosering (1-2 x daags)
  < 10 kg0,5 maatschep
  10 tot 25 kg1 maatschep
  > 25 kg1,5 maatschep

  1 maatschep = 2 gram.

  Dosering Puur Psyllium paard

  De dosering voor paarden en pony's is 1 x daags. Hoeveel psyllium geef je per dag aan jouw paard? Paarden geef je 3 maatscheppen per dag en pony's geef je 2 maatscheppen per dag. 1 maatschep is ongeveer 10 gram.

  DoseringPuur Psyllium Paard
  GewichtDosering (1 x daags)
  Pony2 maatscheppen
  Paard3 maatscheppen

  1 maatschep = 10 gram.

  Let op! Het maatschepje in de 150 gram verpakking heeft een inhoud van 2 gram, terwijl het maatschepje in de 350 gram verpakking een inhoud heeft van 10 gram. Hierdoor adviseren wij om voor honden en katten de kleinverpakking te kiezen en voor pony's en paarden de grootverpakking. Heb je al een keer eerder een kleinverpakking gekocht? Dan is het geen probleem om een grootverpakking aan te schaffen. Bewaar simpelweg het juiste maatschepje!

  Samenstelling

  100% Psyllium Husk (blond). Puur Psyllium bevat alleen het werkzame bestanddeel, namelijk het vliesje van het vlozaad en niet het hele zaad. De samenstelling van hond/kat en paard is gelijk, alleen de inhoud van de verpakking is groter omdat de dagelijkse dosering voor een paard aanzienlijk hoger is. Je kunt er bij regelmatig gebruik dus ook voor kiezen om de grotere verpakking (350 gr.) te gebruiken voor jouw hond of kat.

  VET logo

Andere klanten kochten ook

Puur Psyllium ervaringen
 • prima product
  Door koos, donderdag 8 februari 2024

  dit product doet, wat je ervan verwacht heel tevreden

 • Kattendarmen
  Door Joke, vrijdag 17 november 2023

  Geweldig product, na jarenlang tobben eindelijk iets wat echt werkt voor de darmen van mijn kat. Ik ben erg blij

 • Verkeerde maatschep
  Door Lodder, maandag 13 november 2023

  Ik heb het product retour gestuurd.

 • Zeer tevreden
  Door Annemarie , zaterdag 1 juli 2023

  Fijn product wat de diarree bij mijn herder snel verholpen heeft

 • Het werkt echt!
  Door Bryan, donderdag 2 maart 2023

  Mijn kater van bijna 2 jaar heeft al maandenlang last van constipatie en harde ontlasting gehad. Ik had werkelijk alle soorten dure middeltjes geprobeerd, maar niets hielp, zelfs niet de Digest van Puur. Totdat ik Psyllium van Puur probeerde en na 3 dagen ontlast hij zich wel dagelijks en is zijn ontlasting ook zachter geworden. Ik schrijf niet vaak een review, maar bij dit product moest ik wel vond ik. Wij zijn erg tevreden! Dit is zeker een aanradertje hoor.